Mainos

Milloin viimeksi teit tämän älypuhelimellesi? Turhat sovellukset vievät muistia, hidastavat käyttöä ja kuluttavat virtaa

Älypuhelimeen ladatut sovellukset kannattaa käydä välillä läpi ja poistaa turhat kokonaan.

Varsinkin, jos puhelimen toiminta tuntuu hidastuneen tai muistin tila loppuneen, kannattaa sovelluksille tehdä kunnon siivous.

Tässä neljä vinkkiä, joilla puhelimen saa siivottua hetkessä.

1. Sovellus ei toimi niin kuin pitäisi

Tökkiikö sovellus jatkuvasti? Piippaako puhelimesi jatkuvasti ilmoituksista, joista yrität epätoivoisesti päästä eroon? Jatkuvasti ongelmia ratkaisujen sijaan tuottavat sovellukset kannattaa poistaa suosiolla kokonaan. Lisäksi puhelimestasi saattaa löytyä turhia sovelluksia, joita et ole käyttänyt aikoihin, etkä usko niitä enää koskaan tarvitsevankaan.

2. Jos sovellus ei toimi, vaihda parempaan

Lähes kaikelle tekemisellemme löytyy oma sovelluksensa. Mitä todennäköisimmin huonosti toimivalle sovellukselle löytyy siis parempia ja tehokkaampi vaihtoehtoja. Muista tallettaa mahdollisesti tärkeä data ensin muualle, ennen kuin poistat sovelluksen. Jotkut sovellukset tekevät datan siirron vaikeaksi tarkoituksella, jotta käyttäjä tyytyisi pysymään sovelluksen käyttäjänä. Älä anna sen lannistaa.

3. Sovellus kuluttaa liikaa akkuvirtaa

Esimerkiksi Androidille ladattavan Facebook-sovelluksen tiedetään olevan todellinen akkusyöppö. Mikäli puhelimen akunkesto ei tunnu riittävän, on hyvä vinkki vaihtaa suosiolla Facebookin selainversioon.

4. Sovellukselle ei ole saatavilla päivityksiä

Säännöllinen päivittyminen kertoo yleensä siitä, että sovelluksen tietoturva-asioista pidetään huolta ja että esimerkiksi sovelluksen ja eri laitteiden yhteensopivuusongelmia ratkotaan säännöllisesti. Mikäli sovelluksen viimeisin versio on jo useamman vuoden takaa, eikä uusia päivityksiä ole saatavilla, kannattaa harkita sovelluksen poistamista.

Osittainen lähde: New York Times

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.