Millaista on elää seksittömässä avioliitossa? Nainen paljastaa, miksei halunnut miestään: "Keksin aina tekosyitä"

Millaista on elää avioliitossa vailla seksiä?

Seksiasioista tulee juteltua ainakin ystävien kesken. Kaverin seksihurjasteluita ei välttämättä jaksa kuunnella, jos itse janoaisi kumppanin kosketusta. Sen sijaan samaistuttavat kokemukset auttavat kestämään omaakin tilannetta.

– Olin aina helpottuneempi ja kiinnostuneempi puhumaan naisille, jotka olivat avioliitossaan keskellä kuivaa kautta, koska se tarkoitti, etten ollut yksin, kirjoittaa freelance-toimittaja Diana Park Scary Mommy -sivustolla.

Diana kirjoittaa, että hänellä ja hänen ex-miehellään oli lasten syntymien jälkeen kuivia kausia niin usein, että nainen alkoi kyseenalaistaa, oliko se normaalia vai oliko hänessä itsessään jotain vialla.

– En ollut koskaan sillä tuulella ja keksin aina tekosyitä, jotta minun ei tarvitsisi harrastaa seksiä hänen kanssaan. Sitten, kun kykenin rentoutumaan tarpeeksi ja nautin seksistä, ihmettelin, miksen tehnyt sitä useammin. Seksi oli hauskaa, ihanaa ja tunsin sen jälkeen olevani lähempänä häntä.

"Loppumaton ongelma"

Kuivien kausien aikana aviomies Dianan mukaan katkeroitui. Diana itse puolestaan suuttui miehelle siitä, että tämä oli katkera seksin puutteen vuoksi. 

– Halusin tulla nähdyksi muutenkin kuin seksuaalisuuteni vuoksi. Tämä oli loppumaton ongelma, joka ei koskaan korjaantunut.

On yleisesti tiedossa, että seksi tekee hyvää niin mielelle kuin keholle. Seksin vaikutus parisuhteeseen ei jäänyt epäselväksi Dianallekaan.

– Tiesin tämän vain katsomalla avioliittoani ja parisuhdettani aviomieheni kanssa. Kun harrastimme seksiä, asiat olivat paremmin. 

Vaikka Dianasta tuntui hyvältä tavata muita vaimoja, joita seksi aviomiehen kanssa ei kiinnostanut pätkääkään, se ei muuttanut tosiasioita.

– Todellisuudessa olin menettänyt sen kipinän, joka minulla ennen oli aviomiestäni kohtaan, ja se tappoi minua sisältäpäin. Luulin, että voisimme ylläpitää tervettä avioliittoa ilman säännöllistä seksiä. Mutta kun otat pois sen seksuaalisen yhteyden, jonka jaoitte, on vaikea jatkaa ilman vihan ja katkeruuden tunteita toista kohtaan.

"Näin luultavasti ex-aviomiehenikin tunsi"

Silmät avaava kokemus Dianalle oli keskustelu ystävän kanssa. Ystävä kertoi, ettei hänen aviomiehensä ollut halunnut seksiä yli vuoteen.

– Hän oli huolestunut, epävarma, eikä luonnollisestikaan yhtä onnellinen avioliitossaan kuin silloin, kun he harrastivat säännöllistä seksiä. Hänen itsetuntonsa oli vahingoittunut ja hän ymmärsi, ettei hän halunnut olla seksittömässä avioliitossa enää pidempään. Näin luultavasti ex-aviomiehenikin tunsi, eikä se saanut oloani tuntumaan hyvältä.

Seksihalujen kuolemiseen voi olla monta syytä. Stressi, painonnousu ja kommunikaation puute esimerkiksi. Olipa syy mikä hyvänsä, asialle kannattaa tehdä jotain mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Kipinän palauttaminen makuuhuoneeseen ei nimittäin välttämättä tapahdu hetkessä ja vaatii paljon kummaltakin osapuolelta.

"Seksistä voi tulla iso asia, jos se puuttuu"

Mutta miten seksittömässä liitossa elävien tulee toimia? Pitääkö halukkaamman osapuolen muka lähteä vain kumppanin stressistä johtuvan haluttomuuden vuoksi?

– Vain sinä voit päättää, onko tilanne sinulle hyväksi vai ei, mutta oltuani seksittömässä avioliitossa todella pitkään, voin rehellisesti sanoa, että syyt olivat isompia kuin vain väsymys päivän päätteeksi. Avioliittoni päättyi lopulta ja seksielämämme oli isossa roolissa siinä, että menimme eri teille, Diana kirjoittaa.

– Jos sinä olet seksittömässä avioliitossa ja onneton sen vuoksi, ole avoin kumppanillesi. Harkitse pariterapiaa hyvänä alkuna tilanteen selvittämiseksi. Koska seksistä voi tulla iso asia avioliitossa, jos se puuttuu.

Jos olet huomannut, että seksielämänne on alkanut takkuilla, ota asia puheeksi kumppanisi kanssa ja kokeilkaa ensihätään vaikka "huoltoseksiä".

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Scary Mommy

Lue myös:

    Uusimmat