3 merkittävää syytä haluttomuudelle: Miksi seksi kumppanin kanssa ei innosta?

Huomaatko ilta toisensa perään, että ajatuskaan seksistä ei juuri houkuta? Seuraavat kolme seikkaa ovat merkittäviä syitä haluttomuudelle.

Sex Again: Recharging Your Libido -kirjan kirjoittanut akupunktikko Jill Blakeway puhuu suoraan parisuhteen seksittömyydestä.

– Ilman seksiä sinä ja kumppanisi olette vain kaunisteltuja kämppäkavereita, hän on todennut haluttomuudesta.

Blakeway tietää kuitenkin, mistä puhuu. Omalla klinikallaan hän on nähnyt tuhansia pareja, joiden parisuhteeseen seksin puute on vaikuttanut negatiivisesti. 

Blakeway paljasti Real Simple -sivustolle, mitkä seikat ovat hänen mielestään suurimpia syitä sille, miksi seksihalut loistavat poissaolollaan.

1. Väsymys

Kun tulet töistä kotiin rankan päivän jälkeen, sohvannurkka kirjan kera tai nukkumaanmeno houkuttelevat petipuuhia enemmän. Mutta ehkä seksiä ei kannatakaan jättää iltamyöhäiselle? Olipa sopiva hetki sitten arkiaamun ensimmäiset minuutit tai lauantaipäivä lasten katsoessa piirrettyjä, keksikää, mikä aika olisi sopiva juuri teille – ja pitäkää kiinni siitä. Kenties peitto ei heilu yhtä usein kuin seurustelun alkuvaiheessa, mutta läheisyys palaa suhteeseenne.

2. Stressi

Blakewayn mukaan stressi vaikuttaa merkittävästi naisen seksuihaluihin, sillä keskittyminen on tärkeää naisen seksuaalisen vastakaiun kannalta. Stressitekijöillä on tapana viedä keskittymistä puoleensa, ja silloin on vaikeampi olla yhteydessä siihen, miltä kehossa tuntuu. Liika stressi saa Blakewayn mukaan ihmisen kiristymään "kuin painekattilan". Hän suosittelee kokeilemaan akupunktiota, joogaa tai meditaatiota.

3. Kehonkuva

Naiset kohtaavat jatkuvasti epärealistisia kuvia naisvartaloista – olivatpa kyseessä sitten kauneusleikkausten aikaansaannokset, kuvanmuokkaus tai aikuisviihde. On helppoa tuntea olonsa ikäväksi omassa kehossaan, jos ympäristö hehkuttaa tiettyä "täydellistä naiskuvaa". Blakeway kehottaa tekemään selkeän mielikuvajaon. Porno on esittämistä, ja seksi kumppanin kanssa on todellisuutta ja vain teitä varten. LUE MYÖS:   Aikuisviihdetähdet paljastavat: Tästä syystä on turha yrittää kokeilla ”leffaseksiä”


Lähde: Real Simple

***

Haluttomuus harmina - mistä löytää kipinä? 25:24

Lue myös:

    Uusimmat