Väljähtyikö seksielämä? Tätä seksiterapeutti suosittelee avuksi: ”Määrään sitä asiakkailleni jatkuvasti"

Merkitsisitkö itse tulevat seksikerrat kalenteriin? Asiantuntijoiden mielestä tapa kannattaa.

Merkitset luultavasti kalenteriisi tärkeät työtapaamiset ja päivällissuunnitelmat ystävien kanssa, mutta merkitsetkö etukäteen myös kuumat hetket makuuhuoneessa puolison kanssa?

Ajatus saattaa kuulostaa hyvinkin epäromanttiselta, mutta kalenterimuistutus päivittäisestä vaakamambosta voikin itse asiassa tehdä seksielämälle hyvää, kertoo Health-sivusto.

Esimerkiksi Good Morning Britain -ohjelman juontaja Kate Garraway on paljastanut kokeilleensa suunniteltua seksiä toiveenaan seksielämän saattaminen takaisin raiteilleen kiireisen arjen keskellä.

"Kun olet ollut parisuhteessa pitkän aikaa..."

Vuonna 2017 julkaistussa The Joy of Big Knickers -kirjassaan Garraway kertoi kokeilleensa aviomiehensä kanssa kahden viikon seksihaastetta. Haasteessa pariskunta harrasti seksiä joka päivä 14 päivän ajan.

– Kun olet ollut parisuhteessa pitkän aikaa, fyysinen puoli ei ole kovin spontaania, Garraway selitti The Sunille.

Mutta toimiiko kikka todella? Asiantuntijoiden mukaan kyllä. Seksiterapeutti Holly Richmond kertoo Health-sivustolla, että suunnitelmallinen seksi voi todella tehdä siitä parempaa ja seikkailullisempaa.

– Määrään sitä asiakkailleni jatkuvasti. Jos pariskunta tulee luokseni ja kertoo, etteivät he harrasta niin paljon seksiä kuin haluaisivat, kerron heille, että paras tapa nousta takaisin satulaan on ehdottomasti suunnitella seksi. Ja tiedän, ettei tämä kuulosta romanttiselta, mutta siinä on kyse siitä, että se luo tapoja ja rutiineja ja tekee seksuaalisuudesta normin.

3–4 kertaa viikossa

Richmond kertoo asiakkailleen, että seksin merkkaaminen kalenteriin on hyvä lyhyen tähtäimen ratkaisu väljähtyneen seksielämän ongelmiin. Ihan kahta viikkoa putkeen ei tarvitse pedissä kiehnätä, sillä seksiterapeutin mukaan realtistisempi tavoite voisi olla kolme tai neljä kertaa viikossa.

Jos tuntuu, ettei aika millään riitä, Richmond huomauttaa, että pikaseksikin lasketaan, kunhan yksi päivä viikossa olisi pyhitetty vähintään tunnin rakastelulle.

Asiantuntija suosittelee myös kokeilemaan eri vuorokauden aikoja, jotta puuha ei ala tuntumaan yhdeltä askareelta lisää päivän hommiin.

"Se on myytti, että seksin pitäisi olla spontaania"

Eikä Richmond ole suositusten kanssa yksin. Myös monet muut asiantuntijat suosittelevat väljähtyneen seksielämän piristykseksi yksinkertaisesti seksiä. Aiemmin esimerkiksi seksiterapeutti Rachel Needle on liputtanut Health-sivustolle "huoltoseksiä".

– Se on myytti, että seksin pitäisi olla spontaania, Needle totesi.

Needlen mukaan pieni etukäteissuunnittelu vain kasvattaa odotusta ja jännitystä.

Myös seksiasiantuntija Annabelle Knight on todennut Metro-sivustolle seksihalujen kasvavan seksillä.

– Eräs asia, jota pariskunnat eivät ymmärrä, on se, että seksi itsessään kohottaa libidoa, joten kikka seksin harrastamisen lisäämiseen on harrastaa lisää seksiä.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: HealthMetro, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat