5 syytä jutella omasta seksielämästä ystävien kanssa

8:10

Vaikka seksi on intiimi hetki yleensä kahden ihmisen välillä, on monella tapana juoruta vällyjen välissä tapahtuneista hetkistä ystäväpiirissä. Mutta onko seksiasioista juoruilu hyvä idea?

Miksi nainen teeskentelee? Yllä olevalla videolla asiaa naisen orgasmista.

Health-sivuston mukaan oman seksielämän yksityiskohdista kannattaa todellakin puhua lähipiirille.

Sen lisäksi, että ystävien pitäminen kartalla siitä, mitä omassa makuuhuonessa tapahtuu, voi aiheuttaa hyvät naurut, se voi myös avata väylän henkiselle tuelle, jos petipuuhat eivät sujukaan aivan toivotulla tavalla.

Kaikki eivät seksielämästään halua avautua. Seksi on kovin henkilökohtainen asia avattavaksi mulle, ja voi tuntua vaikealta avautua huolehtimatta siitä, että jopa parhaat ystävät voisivat jotenkin tuomita. Voi myös tuntua, että ongelma, josta makuuhuoneessa kärsii, ei ole normaalia. Moni huolehtii taatusti myös kumppanin yksityisyyden puolesta. 

Vaikka kaikki ovat päteviä syitä pitää omat intiimiasiat omana tietonaan, Health-sivusto listasi syitä seksiasioista juoruamisen puolesta.

Ystävät voivat antaa hyviä vinkkejä

Jos suosikkiasentosi ei oikein enää toimi tai kumppanisi ei enää annakaan sinulle tajunnanräjäyttäviä orgasmeja, kannattaa ehkä kysellä neuvoa lähimmiltä ystäviä. On nimittäin hyvinkin mahdollista, että ystäväsi ovat painineet samaisen ongelman kanssa ja voivat näin ollen tarjota sekä vertaistukea että mahdollisia neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi – olipa kyseessä sitten heidän hyväksi havaitsemansa seksiasento tai tapa kommunikoida kumppanille omista haluista.

Seksiterapeutti Jennifer Wiessner kertoo keskustelleensa seksuaalisuudesta nuorten äitien kanssa, kun yksi naisista kertoi kyynelehtien kaipaavansa parempaa seksuaalista yhteyttä kumppaninsa kanssa. Rohkea paljastus sai muutkin joukosta avautumaan, kysymään kysymyksiä ja tarjoamaan ymmärrystä ja tukea.

Lähentää sinua ja ystäviäsi

Jokaisen ystävyyden takana on rehellisyys, joten vaikeistakin asioista avautuminen voi tiivistää suhdetta. 

– Kun seksi aiheena on lisätty ystävyyteen, ei monellekaan naiselle ole ongelma keskustella enää mistään muustakaan, Wiessner sanoo.

On myös arvokasta omata ystävä, joka on valmis kuuntelemaan mitä tahansa huolia.

Voi auttaa läpi isommistakin ongelmista

– Käytännön tasolla seksistä jutteleminen ystävien kanssa voi vähentää ahdistusta ja pelkoa omasta vartalosta, siitä, miten se toimii ja sen ainutlaatuisista eroista, Wiessner sanoo.

Esimerkkinä hän kertoo työskennelleensä sellaisten naisten parissa, jotka pitivät epänormaalina sitä, etteivät kyenneet saamaan orgasmia yhdynnässä – vaikka todellisuudessa orgasmin yhdynnässä saavat naiset ovat vähemmistössä. Vain puoli tuntia koulutusta Wiessnerin toimistossa sai naiset astelemaan ulos aiempaa voimaantuneimpina. 

Kaikilla ei ole aikaa, halua tai rahaa käydä seksiterapeutin juttusilla, mutta Wiessnerin mukaan naiset voivat lyöttäytyä yhteen ja opettaa toisiaan naiseudesta.

Autat hälventämään myyttiä, että kaikki harrastavat hyvää seksiä

– Elokuvat, videot ja porno viittaavat suurimmaksi osaksi siihen, että kaikki harrastavat mahtavaa seksiä. Todellisuus kuitenkin on, että nämä myytit jatkavat elämistä, koska naiset eivät tapaa puhua seksistä aidosti toistensa kanssa, pohtii Wiessner.

Jos olet parisuhteessa, jossa seksihalut eivät kohtaa, tai et saa parisuhteessasi sellaista seksiä, jota haluaisit, voi olla ystävillesi helpotus, jos otat ongelmasi puheeksi. Todennäköisesti he ovat käyneet läpi samanlaisia asioita, elleivät käy parhaillaankin.

Ystävät muistuttavat sinua siitä, että ongelmasi on täysin normaali, tai kenties he kyseenalaistavat, oletko oikean henkilön kanssa yhdessä. Vaikka se olisikin kivuliasta kuulla, voi tulla tarpeen kuulla se ihmisiltä, jotka sinut parhaiten tuntevat.

Se on hauskaa

Jos mikään muu ei vakuuta sinua paljastamaan ystävillesi, mitä oikeasti tapahtui viimeisimmän yhden illan juttusi kanssa, muista, että pieleen menneestä seksistä on oikeasti ihan hauska jutella. Ja mikset haluaisi kuulla sitä kikkaa, jolla paras ystäväsi saa aina orgasmin? Ehkä sinäkin haluaisit kokeilla sitä?  

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja