5 varoitusmerkkiä, jotka ennakoivat seksitöntä avioliittoa

Seksitön avioliitto on stereotypia, josta on helppo vitsailla. Vitsit ovat kuitenkin vähissä, jos huomaat itse eläväsi lemmettömässä liitossa. 

On turhankin helppoa siirtyä intohimoisen parisuhteen alkutaipaleesta avioliittoon, jossa peitto ei heilu edes juhlapyhinä.

Parisuhteen alkuvaiheessa seksiä harrastetaan jopa pakonomaisesti. On tärkeää näyttää kumppanille, että haluat häntä ja jatkuva seksi saa hänet siitä vakuuttuneeksi.  Your Tango -sivusto huomauttaa kuitenkin , ettei avioliitossa tällaista tarvetta enää ole. Kumppani tietää – tai ainakin hänen pitäisi tietää –, että haluat häntä.

Luotto omaan parisuhteeseen voi kuitenkin nopeasti muuttua jopa omahyväisyydeksi. Kun et yritä jatkuvasti vietellä kumppaniasi, käy pian niin, ettet koskaan yritä vietellä kumppaniasi. Pian saatat huomata, että edellisestä kerrasta on jo kuukausia. RFSUn hiljattain teettämän tutkimuksen mukaan jopa 20 prosenttia suomalaisista harrastaakin seksiä harvemmin kuin joka toinen kuukausi.

Koska muutos ei kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä, on olemassa tiettyjä varoitusmerkkejä, jotka hoksaamalla voit estää parisuhteesi lipumisen tilaan, jossa seksi ja läheisyys ovat pelkkiä muistoja. Jos sinusta siis tuntuu, ettette kumppanisi kanssa enää kohtaa intiimillä tasolla, tarkkaile näitä viittä, Your Tango -sivuston listaamaa merkkiä.

1. Ette ole koskaan makuuhuoneessa yhtä aikaa

Erilaiset unirytmit ovat asia erikseen, mutta jos sinä ja kumppanisi ette oikeasti löydä aikaa olla makuuhuoneessa yhtä aikaa, voi se muodostua ongelmaksi. Se nimittäin tarkoittaa, että vähennätte mahdollisuuksianne tehdä aloitteita seksiin.

Sillä, että olette oikeasti lähellä toisianne fyysisesti, on paljon merkitystä siinä, harrastatteko seksiä vai ette. Jos ette ikinä mene nukkumaan samaan aikaan, koska toinen jää olohuoneeseen tuijottamaan televisiota, teidän täytyy kenties tehdä muutoksia tapoihinne. Jos sinä olet se, joka kukkuu mieluusi yömyöhään, pakota itsesi sammuttamaan televisio ja seuraa kumppaniasi makuuhuoneeseen, vaikket olisikaan vielä väsynyt. Näin lisäät mahdollisuuksianne päästä tositoimiin.

2. Olette jatkuvasti väsyneitä

Aikuisuus ja siihen liittyvä arjen pyörittäminen – etenkin, jos perheessä on lapsia – on raskasta. Ei siis ole ihme, ettei seksin harrastamiseen aina riitä energiaa. Jos kuitenkin syytät väsymystä aina, kun kumppanisi ehdottaa seksiä – tai hän tekee samoin sinulle – ette pääse ikinä asiassa eteenpäin. 

Parisuhteeseen kuuluu sohvalle nukahtaminen yhdessä vaatteet päällä, mutta jos jatkuva väsymys pilaa seksielämänne, kyseessä on jo ennemminkin seksin välttely – ei väsymys itsessään. Silloin teidän pitää kummankin katsoa ensin peiliin ja sitten toisianne, ja pohtia, miksi seksi kumppanin kanssa ei ole asia, joka olisi kärkisijoilla parisuhteessanne.

3. Seksissä on kyse maaliin pääsystä, ei matkasta

Orgasmit ovat toki mahtavia, mutta eivät ainoa syy harrastaa seksiä. Myös matka kohti hekuman huippua on kaiken hehkutuksen ja ajankäytön arvoinen asia. Koskettelu, suutelu ja hellittely ovat kaikki tärkeä osa seksiä. Kiireessä ja väsyneenä pariskunnat saattavat vain suorittaa seksin läpi päämääränään nopea orgasmi.

Esileikki unohtuu ja kumpikin tietää, miten toisen saa nopeiten huipulle. Kun seksielämä muuttuu pelkäksi nopeiden orgasmien metsästykseksi, ei kulu kauaakaan, kun huomaatte, että voitte saavuttaa ne myös yksin. Pian keksitte yhä vähemmän syitä ottaa kumppani mukaan petileikkeihin.

4. Et välitä ulkonäöstäsi

Yksi avioliiton etuja deittailuun nähden on se, että kumppanisi pitäisi rakastaa sinua ehdoitta. Tämän pitäisi teoriassa tarkoittaa sitä, että pienet viat läpäisevät hänen seulansa. Voit käyttää esimerkiksi samaa, vanhaa kulunutta t-paitaa koko viikon, eikä kukaan kitise sinulle siitä. Tämä asenne voi kuitenkin huomaamattanne vaikuttaa myös seksielämäänne.

Your Tango -sivustolla huomautetaan, ettei kukaan oleta, että olet aina huoliteltu kotona ollessasi, mutta toisaalta tietyt asiat osoittavat vain kohteliaisuutta kumppania kohtaan. Se, että käyt suihkussa, käytät puhtaita vaatteita, etkä kovin paljon sikaile hänen nähtensä, ovat perusedellytyksiä mitä toisen huomioimiseen tulee. Jos huomaat, ettette ole harrastanut seksiä vähään aikaan, voi se yksinkertaisimmillaan olla merkki siitä, että voisit laittaa verkkarisi pesuun. 

Terve seksielämä vaatii hieman vaivannäköä, josta osa liittyy ulkonäköösi – ja kumppanisi ulkonäköön. Jos haluat enemmän seksiä, sinun täytyy olla vähintäänkin lähestyttävä. Ethän itsekään halua hypätä sänkyyn hieltä haisevan aviopuolisosi kanssa? Jo pelkkä suihkussa käynti tekee sinusta raikkaan ja freesin, mutta jos sinä tai kumppanisi ette pysty näkemään edes tätä vaivaa, suhteessanne on luultavasti ongelma.

5. Välillänne on paljon sanomattomia asioita

Pitkässä parisuhteessa tulee väkisinkin jaksoja, jolloin ette näe asioita samalla tavalla kumppaninne kanssa. Tulee kenties hetkiä, jolloin tuntuu, ettette voi edes puhua toisillenne näistä asioista. Voi olla, että kielenpäälläsi on paljon asioita, joita haluaisit sanoa – katkeruutta, anelua, ilmaisemattomia tarpeita –, mutta et vain saa avatuksi suutasi.

Pinnan alla piilevillä asioilla voi olla vaikutusta myös seksielämäänne. Koska seksissä on kyse läheisyydestä, voi olla vaikea olla lähellä ihmistä, jota kohtaan tunnet vaikkapa katkeruutta.

Kannattaa muistaa, mikä on puhumattomuuden hinta. Jos opitte elämään ilman toisianne henkisesti, huomaatte, ettette tarvitse toisianne seksuaalisestikaan.

Lähde: Your Tango

***

Lue myös:

    Uusimmat