Näin kauan kuiva kausi makuuhuoneessa yleensä kestää – ja näin siitä selviät

Makuuhuoneen hiljainen kausi voi kestää useita kuukausia, mutta miten siitä selviää?

Innokkaimmallakin seksin harrastajalla voi toisinaan tulla eteen kausia, jolloin peitto ei heilu totuttuun malliin. Olipa syynä sitten ero, etäsuhde tai kiireinen aikataulu, toisinaan seksielämä voi kokea kiusallista hiljaisuutta.

Jos yhtään lohduttaa, kukaan ei ole kuivan kautensa kanssa yksin. 2000 amerikkalaisaikuista käsittänyt kyselytutkimus paljastaa, että yli neljännes amerikkalaisista kituuttaa kuivan kauden kourissa parhaillaan, uutisoi New York Post.

Niiden vastaajien keskuudessa, jotka kertoivat kärvistelevänsä seksin puutteen kanssa paraikaa, keskimääräinen kuiva kausi oli kestänyt 11 kuukauden ajan. 

35 prosenttia intiimituotteita valmistavan LELO-yrityksen kyselyyn vastanneista miehistä ja 30 prosenttia naisista kertoi kuivan kauden pääasialliseksi syyksi ongelmat parisuhteessa. 

Naisilla asiaan vaikuttivat myös yksinkertaisesti se, että keskittyminen oli muissa asioissa kuin seksissä sekä lääketieteelliset syyt. Miehillä työn kiireisyys ja etäsuhde vaikuttivat seksielämään seksikertoja vähentävästi.

Itsetyydytys avuksi

Suurin osa – 46 prosenttia – kyselyyn vastanneista kertoi luottavansa masturbointiin. Itsetyydytys onkin oiva tapa pitää omasta seksuaalisuudestaan huolta.

– Kuivat kaudet voivat houkutella tutkimaan omaa vartaloaan ja kaikkia itsetyydytyksen hyötyjä, muotoilee Luka Matutinovic LELO-yrityksestä.

Matutinovic muistuttaa, että nautinnon lisäksi itsetyydytys voi auttaa unettomuuden, tylsyyden ja seksuaalisen turhautumisen kanssa.

Liikunnan voimaan luotti puolestaan 38 prosenttia vastaajista. 25 prosenttia vastaajista keskittyi töihin unohtaakseen petikumppanin puutteensa.

31 prosenttia vastaajista oli puolestaan yrittänyt löytää seksikumppania lähettämällä jollekulle yksityisviestiä, luku oli huomattavasti suurempi nuorten aikuisten keskuudessa. Liki viidennes vastaajista myönsi ottaneensa yhteyttä entiseen kumppaniin saadakseen kuivan kautensa katkolle.

Hyviä ja huonoja puolia

Mitä seksin puutteesta sitten seuraa? Lisääntynyt yksinäisyys vaikutti 41 prosenttiin vastaajista. Myös turhautuneisuus ja tylsyys mainittiin.

Löytyi seksittömästä kaudesta hyviäkin puolia. 27 prosenttia vastaajista kertoi ymmärtävänsä paremmin itseään kuivan kauden jäljiltä. 26 prosenttia kertoi seksin puutteen vapauttavan aikaa ystäville ja neljännes kertoi säästäneensä rahaa. Liki puolet vastaajista uskoikin kuivan kauden olevan hyödyllinen.

Lähde: New York Post

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja