Takkuileeko seksielämä? Kokeile kumppanisi kanssa "huoltoseksiä"

Jos seksielämä osoittaa hiipumisen merkkejä, kannattaa ottaa kalenteri kauniiseen käteen.

Ei ole tavatonta, että alkuhuuma laimenee pitkässä suhteessa, mutta seksi on myöhemminkin suuressa roolissa siinä, kuinka suurta yhteyttä tunnet omaan kumppaniisi. Jos edes toinen tuntee tyytymättömyyttä seksielämään, kehottaa Health.com-sivusto kokeilemaan "huoltoseksiä".

Termillä sivusto viittaa seksiin, jonka tarkoitus on nimensä mukaisesti huoltaa parisuhdetta. Huoltoseksi on seksiä, jota pariskunta harrastaa tietoisesti tarkoituksenaan pitää yllä seksielämäänsä itselleen sopivalla määrällä seksikertoja.

"Se on myytti, että seksin pitäisi olla spontaania"

Pariskunnasta riippuen huoltoseksi voi tarkoittaa sitä, että seksi suunnitellaan etukäteen ja merkitään ainakin henkiseen kalenteriin. Toisaalta se voi tarkoittaa myös yhteistä ymmärrystä siitä, että seksiä harrastetaan vaikka väsyttäisikin, eikä niin huvittaisikaan.

– Seksuaalinen halumme voimistuu ja heikentyy elämämme aikana, ja joskus meidän täytyy tietoisesti olla fyysisellä tavalla intiimisti kumppanin kanssa, selittää seksiterapeutti Rachel Needle Health.com-sivustolle.

Huoltoseksi ei välttämättä ole ainoa tapa harrastaa seksiä, mutta se on hyvä tapa pitää yhteyttä yllä silloin, kun elämä tuntuu muuten kovin kiireiseltä.

– Se on myytti, että seksin pitäisi olla spontaania, Needle muistuttaa ja toteaa, että pieni etukäteissuunnittelu voi kasvattaa odotusta ja jännitystä.

"Vaikka he eivät olisikaan välttämättä aluksi olleet sillä tuulella..."

Eikö huvittaisi? On hyvä muistaa, että halu saattaa putkahtaa homman edetessä.

– Pariskunnat sanovat usein, että vaikka he eivät olisikaan välttämättä aluksi olleet sillä tuulella ja epäröineet, he ovat kiihottuneet, kun ovat päässeet alkuun, heillä on ollut positiivinen kokemus ja he ovat olleet iloisia, että he ovat tehneet sen, Needle sanoo.

Myös moni muu seksiasiantuntija on kannustanut tietoisen seksin harrastamiseen.

– Eräs asia, jota pariskunnat eivät ymmärrä, on se, että seksi itsessään kohottaa libidoa, joten kikka seksin harrastamisen lisäämiseen on harrastaa lisää seksiä, on muun muassa seksiasiantuntija Annabelle Knight todennut Metro-sivustolla.

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat