10 paljastusta seksittömistä liitoista: "Ehkä hän ei pidä seksistä minun kanssani"

Seksittömissä liitoissa eläneet kertovat, miksi seksielämä on kärsinyt.

Moni parisuhde ajautuu joskus tilanteeseen, jossa seksille ei riitä aikaa, saati halua. Jos tilanne pitkittyy, se voi aiheuttaa runsaasti ongelmia suhteeseen.

Mutta mitä piilee seksittömyyden takana? VT-sivusto kokosi Redditin keskusteluketjusta kymmenen tarinaa haluttomuuden takaa.

1. Ei aikaa, eikä energiaa

”Meillä on kolme lasta, ja asumme pienessä talossa. Teen kahta työtä. Hän tekee yhtä. Teemme yhteistyötä hoitaaksemme kodin askareet ja viedäksemme lapset harrastuksiin. Mutta sen lisäksi, ettei meillä ole aikaa, eikä energiaa, olemme nelikymppisiä ja vaimoni ei enää ole niin kiinnostunut harrastamaan seksiä. Katsomme mieluummin tv-ohjelmaa, jota emme ikinä ehdi katsoa. Emme ole harrastaneet seksiä muutamaan vuoteen, mutta päivääkään ei mene, ettemmekö halaisi ja suutelisi toisiamme ja sanoisi ”rakastan sinua”. En tiedä. Olemme parhaita ystäviä, jotka tekevät kaikkensa kasvattaakseen lapsia, maksaakseen laskuja ja teemme parhaamme pitääksemme pään vedenpinnan yläpuolella.”
​​​​​​​– Reddit-käyttäjä HooperDrivesChief8

2. Vaimollani oli hermoromahdus

”Vaimollani oli täydellinen hermoromahdus vuonna 2009, eikä hän pysty enää käymään töissä. Hänelle on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö ja paha ahdistus. Valitettavasti yksi ahdistusta aiheuttavista asioista on kylpeminen, joten sitä ei tapahdu kovin usein. Rakastan vaimoani, mutta hygienian puute yhdistettynä perheestä huolehtimiseen liki yksinäni tarkoittaa, etten ole sillä tuulella kovin usein. Olemme harrastaneet seksiä kerran tai kahdesti kuluvan vuoden aikana."
– Reddit-käyttäjä realaccountolno

3. Seksi on kivuliasta

"Vaimoni kärsii emätinkouristuksesta ja vestibuliitista. Molemmat tekevät seksistä erittäin vaikeaa vaimolleni. Emätinkouristuksessa lantionpohja kouristelee tahattomasti yhdynnän aikana – kuvittele lantionpohjatreeni steroideilla. Vestibuliitti saa seksin hankauksen tuntumaan kivuliaalta. Olemme olleet naimisissa kahdeksan vuotta ja yhdessä 13 vuotta. Pahimpina vuosina harrastimme seksiä kaksi kertaa. Keskimäärin ehkä neljä kertaa vuodessa. Viime aikoina hän on yrittänyt harrastaa seksiä kerran kuussa."
– Reddit-käyttäjä Kierik

4. Synnytyksen jälkeinen masennus

Meillä on kahden kuukauden ikäinen vauva ja minä (vaimo) olen mennyt sänkyyn kello 20–21 joka ilta. Juuri nyt priorisoin unen seksin edelle 100 prosenttia ajasta. Minulla on myös melko paha synnytyksen jälkeinen masennus ja ahdistus, enkä halua ottaa riskiä, että tulisin uudelleen raskaaksi. Hän (mies) käy vasektomiassa ensi kuussa, joten toivon, että hänen parannuttuaan olen paremmassa mielentilassa ajattelemaan taas seksiä."
– Reddit-käyttäjä ans933

5. Aviomieheni on huono sängyssä

"Totuus: Aviomieheni ei ole kovin hyvä seksissä, eikä näytä mitään mielenkiintoa kehittyäkseen tavalla, joka olisi nautinnollista kummallekin. Meillä oli hyvin erilaiset kokemustasot, kun aloimme olla yhdessä. Minulla oli ollut vain kaksi kumppania, mutta toinen parisuhteista oli pitkäaikainen. Hänellä oli ollut kaksi kertaa sama määrä, mutta kaikki suhteet olivat lyhytaikaisia. Joten tiesin, mistä nautin. Hän, siltä vaikutti, ei tiennyt. Ei ongelmaa. Voisin opettaa. Ajattelin, että hänelle olisi ok opetella, mistä hän piti ja mistä minä pitäisin ja me sopisimme yhteen. Surullinen totuus? Hän ei tunnu pitävän mistään niistä asioista, joista minä pidän. Tai ehkä hän ei pidä seksistä. Tai ehkä hän ei pidä seksistä minun kanssani. Hitto, en minä tiedä. Enkä enää välitä."
– Reddit-käyttäjä DeadBed1010wrice

6. Matala testosteroni

"Matala testosteroni. Se on hiljalleen vienyt hänen seksihalunsa ja muuttanut häntä paljon fyysisesti ja henkisesti. Seksielämämme lakkasi olemasta muutama vuosi sitten, ei kauaakaan sen jälkeen, kun menimme naimisiin. Olemme kuitenkin onnellisia yhdessä, ja rakastuneita, ja tuen häntä tämän läpi. Halu saada lapsi on vaikuttanut tuovan osan hänen kipinästään takaisin, joten luulen, että olemme kehittymässä parempaan."
– Reddit-käyttäjä MiffysBirthday

7. Hän petti

"Vaimoni seksihalut laskivat koko parisuhteemme ajan. Ajattelin, että se johtui työstressistä, joten yritin auttaa häntä löytämään työn, josta hän pitäisi. Ajattelin, että ehkä se johtui siitäkin, että olin lihonut vähän, joten tein paljon töitä pudottaakseni painoani. Ajattelin, että ehkä en viettänyt tarpeeksi aikaa hänen kanssaan, joten luovuin melkein kaikista harrastuksistani ja ystävistäni ollakseni kotona. 

Kävi ilmi, että hän petti minua koko tämän ajan. Sain hänet kiinni itse teosta, eikä hän katunut lainkaan, huolimatta krokotiilin kyyneleistä. Tätä tukee se, että hänellä oli uusi poikaystävä viikko eromme jälkeen.

Avioeroni astui voimaan kaksi päivää sitten, enkä voisi olla onnellisempi. Ei tarvitse enää ihmetellä, johtuiko se minusta. Ei enää torjutuksi tulemista "päänsäryn", "väsymyksen" ja vastaavan vuoksi. Uusi luku alkaa!"
– Reddit-käyttäjä Shadowmeal

8. Mielenterveysongelmat

"Olemme molemmat 58-vuotiaita, ja heinäkuussa olemme olleet naimisissa 38 vuotta. Viimeisin intiimi hetkemme tapahtui elokuussa 2002. Hänellä diagnosoitiin mielenterveyshäiriö sen jälkeen, kun hän melkein onnistuneesti otti henkensä tuon ajanjakson aikana. Hänelle määrättiin lukuisia lääkityksiä, jotka johtivat useisiin terveysongelmiin ja tekivät hänestä täysin aseksuaalin. Hän huolehti minusta ja lapsista nuoruusvuosinamme, kun olin armeijassa ja usein siellä kiinni. On minun vuoroni pitää huolta hänestä. Hän ymmärtää, että minulla on edelleen tarpeita ja katsoisi varmaan toiseen suuntaan, mutta minä pidän lupaukseni."
– Reddit-käyttäjä pyungshin

9. Matala seksivietti

"12 vuotta naimisissa. Olemme hyvin yhteensopivia kaikin tavoin, paitsi siinä yhdessä mielessä. En tiedä, mitä tapahtui. Hän väittää, ettei hänellä vain ole halukkuutta enää paljoakaan. Vuoden sisällä olemme harrastaneet seksiä kerran. Ja tuossa vuoden kohdalla olin maassa henkisesti ja liki täysin irrottautunut (suhteesta). Yritin kokeilla vielä ja järjestää mukavan viikonlopun, mutta kun pääsimme siihen kohtaan, hän torjui minut taas. Raivostuin ja outoa kyllä, hän ei edes tiennyt, että siitä oikeasti oli ollut jo vuosi. Se parani noin kolmeksi kuukaudeksi, mutta nyt on taas mennyt kolme kuukautta viime kerrasta. Minusta tuntuu kuin liukuisimme samaan vanhaan ei mitään -rutiiniin. Näiden kolmen viime kuukauden aikana olen aidosti tarkkaillut häntä. Olen ymmärtänyt, ettei hän enää rakasta minua. Meillä kävi vieraita tammikuussa ja hän osoitti kiintymystä heitä kohtaa. Kysyin häneltä myöhemmin, ajatteliko hän olevansa sama ihminen ystäviemme seurassa kuin minun seurassani. Hän ei ottanut tuota kysymystä hyvin, mutta luulen, että se herätti hänessä jotain, koska hän alkoi olla hellempi. Minä katkeroidun pikkuhiljaa ja tiedän, ettei se auta, joten se on ilkeä noidankehä."
– Reddit-käyttäjä TAou812

10. Pöpökammo

"Vaimoni kehitti fobian pöpöjä ja likaisuutta kohtaan oltuamme noin vuoden naimisissa. Kohta on mennyt viisi vuotta, ja mitään fyysistä ei ole ollut juuri ollenkaan."
– Reddit-käyttäjä The_Scientist22

***

2:27

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja