Tahtoisitko seksiä enemmän kuin kumppanisi – vai onko hän halukkaampi? Tee näin, jos seksihalut eivät kohtaa

Erilaiset seksihalut ovat kompastuskivi monessa parisuhteessa. Women's Health -sivusto otti selvää siitä, mitä asialle voisi tehdä.

Jos seksihalut eivät kohtaa parisuhteessa, on edessä väistämättä tyytymättömyyttä ja jopa katkeruutta. 

Journal of Personality and Social Psychology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan miehet aliarvioivat suuresti kumppaniensa seksihalut. Tutkimuksessa paljastui myös, että jos miehet ajattelivat, ettei kumppani haluaisi seksiä, he eivät sitä myöskään ehdottaneet. Vaikka miehet eivät ymmärrä naisten hienovaraisia vihjeitä, kannattaa muistaa, että naisetkin todella haluavat seksiä.

Seksi- ja parisuhdeasiantuntija Megan Flemingin mukaan miehet ovat kuitenkin suhteessa usein se halukkaampi osapuoli johtuen testosteronista ja sisäänrakennetusta tavasta tavoitella seksiä. Heidän on myös fysiologisesti helpompi kiihottua spontaanisti.

Jos sinä haluat seksiä useammin...

Miten ratkaista tilanne? Kannattaa kertoa suoraan seksihaluistaan. Jos asian kertominen tuntuu kiusalliselta, ota halusi esille sopivassa tilanteessa, vaikka romanttista elokuvaa katsellessa. Psykoterapeutti Ian Kernerin mukaan jo tapa, jolla seksistä puhuu, voi olla seksikästä. Kokeile ehdottaa seksiä fantasiaan vedoten esimerkiksi näin: "Rakastan aamuseksiä kanssasi. Olisi mahtavaa, jos voisimme tehdä sitä useammin."

Jos vällyjen välissä on edelleen hiljaista, Fleming kehottaa puhumaan asiasta suoraan, ja kertomaan, kuinka tärkeää seksi on itselle ja parisuhteelle.

Jos hän haluaa seksiä useammin...

Miten ratkaista tilanne? Haluttomamman osapuolen ei tarvitse tyydyttää halukkaamman jokaista tarvetta, mutta niiden väheksyminenkin on huono idea. Jos annat pakit kerta toisensa perään, pettymys kasvaa koko ajan. Kernerin mukaan seksuaalinen turhautuminen voi aiheuttaa mielipahaa halukkaammalle osapuolelle, kun taas haluttomampi kumppani tuntee tilanteessa paineita.

Mikä sitten ratkaisuksi? Tehkää kompromisseja ja aikatauluttakaa seksiseikkailunne. Halukkaampikin osapuoli tietää silloin, että toinen arvostaa vällyjen välissä vietettyä aikaa. Flirttaileva hymiö kalenterissa torstai-illan kohdalla saa kummasti ajatukset harhailemaan kuumaan tunnelmaan jo etukäteen.

Videolla kumppanien erilaisia seksihaluja kommentoi erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen:

Lue myös:

    Uusimmat