Miljoonat katsojat ihastelivat miehen söpöä lemmikkipossua – kaikki muuttui, kun hän julkaisi videon illallisestaan

Lemmikkipossun päätyminen grilliin järkytti katsojia, mutta mitä ihmiset oikein odottivat?

Pieni vaaleanpunainen possunpoikanen, nimeltään Kalbi, ihastutti miljoonia katsojia kuukausien ajan japaninkielisellä YouTube-kanavalla, jonka taustalla oleva mies haluaa pysyä anonyyminä.

VICE World Newsin haastattelema kolmekymppinen japanilaismies perusti keväällä kanavan, jonka nimi "Eaten Pig After 100 Days" ei voisi kertoa  taustalla olevasta ideasta yksiselitteisemmin: Kasvata ja hoivaa söpöä lemmikkipossua sadan päivän ajan ja sitten syö se.

Kalbi, jonka nimi on koreaa ja tarkoittaa hirtehisesti paahdettuja possun tai naudan short ribsejä, esiintyi kanavan sadalla videolla välillä hassunhauskoihin asuihin puettuna ja toisinaan köllötteli omistajansa sylissä kuin pieni ihmisvauva. Välillä Kalbi pääsi myös rannalle leikkimään.

Söpön temppuilun vastapainoksi videoilla kuitenkin myös muistutettiin lopullisesta päämäärästä: Kalbista oli tulossa ateria.

Videot keräsivät kymmeniä tuhansia näyttökertoja ja toivat kanavalle yli 100 000 tilaajaa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Tuhannet katsojat kuitenkin anelivat, että possun henki säästettäisiin; olihan siitä tullut 100 päivän aikana omistajalleen kuin perheenjäsen.

Mitä ihmiset oikein odottivat?

Sata päivää ensimmäisen videon jälkeen, keskiviikkona 1. syyskuuta, kanavalla julkaistiin video, jota on katsottu tähän päivään mennessä huimat 3,4 miljoonaa kertaa.

Videolla nähdään – yllätys, yllätys – kuollut possu, josta kokataan ateria. Video näyttää, kuinka liha valmistellaan, maustetaan ja grillataan.

Siis aivan kuten kanavan taustalla oleva ajatus on koko ajan antanut ymmärtääkin.

"Epänormaalia", "julmaa", "kuvottavaa". Kommenttiosioon alkoi tulla tappouhkauksia kanavan omistajalle. Eläinoikeusjärjestö PETA kertoi paheksuvansa toimintaa.

– Porsaat ovat älykkäitä, uteliaita ja leikkisiä eläimiä. Niiden tappaminen on sama kuin viiltäisi perheen koiralta kurkun auki, PETA:n edustaja Nirali Shah totesi VICE World Newsille.

Söpöysvaroitus! Paavo-possu säästyi teuraaksi joutumiselta ja hyödyttömänä tappamiselta pienen kokonsa sekä onnenkantamoisen vuoksi 1:28
VIDEO: Söpöysvaroitus! Paavo-possu säästyi teuraaksi joutumiselta ja hyödyttömänä tappamiselta pienen kokonsa sekä onnenkantamoisen vuoksi.

Taustalla tärkeä syy – ja lopulta yllättävä käänne

Kanavan omistaja kertoo, että hänen perimmäisenä motiivinaan oli muistuttaa ihmisiä siitä, että liha ei tule supermarketin hyllystä, vaan ihan oikeista eläimistä, jotka ovat aivan yhtä söpöjä kuin Kalbi.

Miehen tarkoituksena ei ole käännyttää ihmisiä vegaaneiksi, vaan hän kertoo syövänsä lihaa itsekin. Hän kuitenkin toivoo, että ihmisten arvostus eläimiä kohtaan kasvaisi.

– Tapa, jolla normaalisti puhumme lihansyönnistä, ei herätä erityisemmin huomiota. Jotta saamme viestimme läpi, useiden ihmisten on nähtävä, mistä on kyse, mies totesi.

Myös ruokahävikki on alati kasvava ongelma. Mies uskoo, että myös sen määrää olisi mahdollista vähentää, jos lihaa arvostettaisiin enemmän.

Kun pahin kohu oli laantunut reilua viikkoa myöhemmin, oli kanavan omistajalla tarjota yllätys. Hän nimittäin julkaisi tuoreen videon, jossa Kalbi esiintyy varsin eläväisenä. Ateriaksi päätynyt eläin ei ollutkaan rakas lemmikkipossu, vaan toinen eläin.

Kanavan videoita on katsottu yhteensä jo yli 11 miljoonaa kertaa. Alla yksi video Kalbista, löydät loput täältä.

Lue myös:

    Uusimmat