Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

Hasselblad H4D
Julkaistu 10.09.2021 14:55

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 500 g possun niskaa
  • 2 l kasvisöljyä

Lihan haudutusliemi

  • 1 l vettä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1kpl inkivääri
  • 1 kpl korianterinjuuri
  • 2 kpl valkopippuria
  • 10 cm pala cassian kuorta
  • 4 kpl tähtianista
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kevyt soijakastiketta
  • 1/2 dl ketjap manis -soijakastiketta
  • 1 dl osterikastiketta

Possukaramelli

  • 400 g palmusokeria
  • 4 kpl tähtianista
  • 10 cm pala cassian kuorta
  • 2 1/2 dl lihan haudutuslientä
  • 1 dl vettä

Lisäksi

  • 2 rkl paahdettua rapeaa valkosipulia
  • 4 rkl paahdettua rapeaa salottisipulia
  • 1 punainen chili, renkaiksi leikattuna
  • 3 rkl valkoista riisiviinietikkaa
  • 1 dl korianterin lehti.

Valmistusohje

Farangin karamellipossu valmistuu näin:

Päivä 1

Karamellipossun valmistus aloitetaan päivää ennen sen tarjoilua.

  1. Valmista possu: kiehauta kaikki haudutusliemen aineet yhdessä kattilassa kunnolla, lisää kokonainen possunniska liemeen ja hauduta kattilassa tai uunivuoassa uunissa noin 160 asteessa 3‒4 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja ylikypsää.
  2. Nosta liha jäähtymään ja etsi astia, johon voit säilöä lihan ja laittaa sen kevyen painon alle yön yli. Siivilöi liemi, jäähdytä ja säilytä eri astiassa.

Päivä 2

  1. Aloita karamellin valmistuksella: kuori hyytynyt rasva liemen päältä ja mittaa kattilaan tarvittava neste, lisää siihen anis ja cassia. Kiehauta ja laita sivuun.
  2. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja aloita hiljalleen lämmittäen, jotta sokeri sulaa. Kuumenna, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Se on karamellisoitunut, kun se alkaa tummua ja tuoksua paahtuneelta.
  3. Lisää liemi karamellin joukkoon varoen ja kantta kilpenä käyttäen, karamelli kuplii alkuun voimakkaasti ja on erittäin kuumaa. Kiehauta seos, jolloin se muuttuu paksuksi karamelliksi.
  4. Paloittele possu arpakuution kokoisiksi paloiksi ja lämmitä öljy 170 asteeseen. Friteeraa paloja öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita, nostele sitten pois ja valuta niistä ylimääräinen öljy. Yhdistä kulhossa possu, osa karamellista, tilkka riisietikkaa, viipaloidut chilirenkaat, korianteri ja molemmat rapeat sipulit.
  5. Annostele kulhoon ja tarjoile Jasmiiniriisin kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiPunaviinissä haudutetut possunposket grand-mèreGrillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomuniaKorealaista katuruokaa kotona – tätä viikonloppuherkkua on pakko kokeilla!Sivumaku: Karamellipossu Farangin tapaanPitkään haudutettua porsaan kylkeä sekä papucassoulet'a
KasslerPorsaanlihapataViiden jälkeenPääruoatLiharuoka

Farangin karamellipossu on jo legenda! Tämän ravintola Farangin koukuttavan hyvän possuannoksen voit valmistaa myös kotona. Se vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos palkitsee taatusti.

Tuoreimmat aiheesta

Kassler
  • 10.09.202114:55
    Porsaanlihapata

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjovis- ja yrttimarinoitu kassler

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria ja purjokermaa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Leivitettyä kassleria tomaattikastikkeessa