Ravintola joutui viharyöpyn kohteeksi tarjoiltuaan paahdettua porsasta, joka näyttää porsaalta: "Voi järkyttää vegaaneja ja lapsia"

Paahdettu porsas liha
Kokonaisena grillattu porsas järkytti ohikulkijoita Sheringhamissa. Kuvituskuva. Shutterstock

Englantilaisen ravintolan edustalla on tarjoilu paahdettua porsasta jo vuosien ajan. Nyt perheyritys on noussut uutisotsikoihin, kun osa ohikulkijoista on pahoittanut mielensä porsaan esillepanosta.

Norfolk Pie Man -ravintola ja piirakkaleipomo Ison-Britannian Sheringhmissa on joutunut yllättäen viharyöpyn kohteeksi myymänsä lihan vuoksi. Ravintolan edustalla on jo vuosia myyty paahdettua porsasta. Liha on niin sanotusti tunnistettavassa muodossa, sillä porsasta grillataan perinteiseen tapaan kokonaisena ruhona. Tämä näky on järkyttänyt osaa ohikulkijoista.

"Näky voi olla ahdistava joillekin"

Sosiaalisessa mediassa on herännyt kiivas keskustelu, jossa osa puolustaa ja osa vastustaa ravintolan toimintatapaa. Kommentoijien mukaan "näky voi järkyttää vegaaneja ja lapsia".

– Pienet lapset tuskin haluavat nähdä tuollaista, Dawn Thompson kommentoi.

– Miksi he eivät myy tätä piilossa nurkan takana? Stuart Facey kysyi.

– Tuo ei ole miellyttävää. Toivottavasti Sheringhamissa työskentelevä vegaaniystäväni ei joudu näkemään tätä, Rusty McTweed totesi.

– Oliko tarjolla vegaanivaihtoehtoa? Tämä näky voi olla ahdistava joillekin, Ricky Ossitt muistutti.

"Jos et pidä siitä, katso muualle"

Ravintolan puolustajat kuitenkin muistuttavat, että asiasta ahdistuvien ei ole pakko kävellä paahdetun porsaan ohi.

– Kun kävelet lihakaupan ohi, näet siellä roikkuvia ruhonosia. Jos et pidä siitä, katso muualle, Rebecca Booty totesi.

– Olen opettanut lapsilleni pienestä pitäen, mistä liha tulee, Belinda Radley kommentoi.

Ravintolan omistaja Bridget Mattocks ihmettelee, miksi palautetta aiheesta tulee vasta nyt.

– Olemme toimineet 13–14 vuotta, eikä kukaan ole aiemmin sanonut mitään. Ihmisten kommenteilla voi olla vaikutusta liiketoimintaamme. Ilman paahdettua porsasta meidän täytyisi sulkea koko ravintola. Emme ansaitse muuten tarpeeksi rahaa, Mattocks kertoo.

Mattocks pahoittelee, että osa ihmisistä on pahoittanut mielensä porsaan vuoksi. Ravintola aikoo kuitenkin myydä hittituotettaan jatkossakin. Hän muistuttaa, että ravintolassa käytetään porsasta, joka on elänyt hyvän elämän, eikä sitä ole pidetty häkissä.

***

Miten onnistuu savustusgrillaus? Katso videolta asiantuntijoiden vinkit:

6:49

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja