Miksi Suomen olympiasensaation nimi sanotaan eri tavalla kuin kirjoitetaan? Hän kertoo itse – ”Herättää aika paljon närää”

4:13
Video: Sara Kuivisto jatkaa hirmuliekkiään Tokiossa - kolmas SE ja välieriin 1 500 metrillä

Juoksija Sara Kuivisto on ollut Tokion olympialaisten kuumimpia suomalaisnimiä. Kolmessa juoksussa kolme Suomen ennätystä juossut Kuivisto on noussut aivan uudenlaiseen suosioon.

Lähtölistassa lukee Sara Kuivisto, mutta selostuksissa ja haastatteluissa sanotaan usein Saara. Tämä on ihmetyttänyt monia olympialaisten seuraajia.

– Hyvä kun otit puheeksi, Kuivisto nauroi, kun MTV Urheilu pyysi selvitystä asiaan.

– Tämä ilmeisesti herättää aika paljon närää. Voin sanoa näillä sanoilla: arvon Suomen kansa, älkää hermostuko. Kotona olen aina ollut Saara, mutta saa myös sanoa Saraksi. Kaikki saavat valita, eikä tarvitse hermostua, jos toimittajat sanovat Saara, Kuivisto sanoi iloisesti hymyillen.

Vaikka kotimaan yleisurheilua seurataan paljon, olympialaiset ovat jokaiselle urheilijalle aivan uudenlainen näyttämö. 800 metrillä Suomen ennätystä kahdesti ja tänään 1 500 metrillä parantanut Kuivisto on innostanut uusia urheilun seuraajia.

– Onhan se ihanaa. Olen erityisen iloinen siitä, että tämä tuo meidän lajia esille valtavasti. Kasi ja tonnivitonen ovat olleet vähän varjossa useamman vuoden. Toivon, että tämä innostaisi ihmisiä ja jengi lähtisi lenkille, Kuivisto sanoi.

Kuivisto eteni keskiviikkona juostaviin 1 500 metrin välieriin ajalla 4.04,10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja