Miksi ostat kallista lihaa? Kokeile mieluummin tätä

Nappaa herkullinen juhannusresepti Makuja.fi:n Sivumaku-ruokablogista.

Miksi ostaa kallista ulko- ja sisäfilettä, kun lihatiskiltä löytyy edullisempiakin vaihtoehtoja, jotka soveltuvat paremmin grillilihaksi? Makuja.fi-sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen kehottaa kokeilemaan naudan kuvetta eli flank steakia.

– Kuten olen niin usein täälläkin manaillut, keskittyvät suomalaiset aivan liian kalliisiin ruhonosiin, jotka eivät edusta edes parasta makumaailmaa karjasta. Onneksi viime aikoina on alkanut esiintyä lihatiskeillä jo harvinaisempia ruhonosia. Niistä jokainen kokeilemani on muodostunut suosikiksi. Possunposket, hirvenkieli, chuck roll ja nyt tuoreimpana amerikkalaisten rakastama flank steak eli naudan kuve. Ja mikä, parasta, nämä ovat varsin edullista lihaa. Flank steakia löysin Stockmannilta hintaan 19,90/kg.

Kinnusen mukaan flank steakin rakenne on erittäin miellyttävä. Lihassa on suuret säikeet, sopiva rasvaisuus ja runsas maku.

– Osa onkin parasta grillata kokonaisena ja leikata mehevänä ohuiksi siivuiksi.

Lue lisää flank steakista ja katso herkullinen resepti Sivumaku-ruokablogista.

Kokeile myös näitä liharuokia:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat