Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee tämä jauhelihavalinta nyt kaupassa – Kreetalta mainio grillausvinkki

9:12Grillit kuumaksi! Miten tehdään maukas jauhelihavarras?Näin grillaat todella maukkaat jauhelihavartaat! Nappaa Kreetta Ahosen vinkit.
Julkaistu 02.06.2025 11:13

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nyt grillataan! Nappaa ammattilaisen vinkit välimerellisiin grilliherkkuihin.

Grillauksen ammattilainen Kreetta Ahonen jakoi Viiden jälkeen -ohjelmassa grillausvinkkejään. 

Ahonen kokkasi grilliherkkuja tällä kertaa välimerelliseen tyyliin.

Lue myös: Enemmän proteiinia kuin punaisessa lihassa – miksi tämä proteiinipommi ei maistu suomalaisille?

Maukkaat vartaat lampaanjauhelihasta

Naudanjauhelihasta saattaa olla nyt kaupoissa pulaa, joten nyt on mainio hetki testata lampaan- tai karitsanjauhelihaa! Siitä valmistuu helposti mausteinen ja välimerellinen lammasvarras eli kofta.

Ahosen mukaan suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia erilaisista mausteista ja mausteisesta ruoasta. Kokki suosittelee opettelemaan yhden uuden mausteen käytön kerrallaan.

– Jos jeera eli juustokumina ei ole tuttu, niin aloittaa vaikka sillä. Sillä saa hyvin myös meksikolaisiakin makuja vaikka tacoihin.

Ahonen laittoi jeeraa myös lammasvartaiden jauhelihataikinaan. Lammasvartaiden eli koftan kylkeen hän valmisti herkullisen feta-jogurttikastikkeen.

Nappaa ohjeet: Lammaskofta & feta-jogurttikastike

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun käyttää grillihiiliä? Katso Kreetta Ahosen grillausvinkit jutun yllä olevalta videolta!

Lue myös: Jauhelihapulan yllättävä seuraus: Yhden tuotteen suosio räjähtänyt

Lisää aiheesta:

Fetaa ja kasviksia! Katin grillilisuke on älyttömän helppo valmistaaJari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Jos rakastat fetaa, tätä on kokeiltava – Katin helppo lisuke onnistuu grillissä tai uunissaKari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksiaKari Aihiselta mahtava salaattivinkki: Helposti hyvää tomaatista ja fetasta – valmistustapa voi yllättääKokkisodasta tuttu Harri Syrjänen paljastaa vinkkinsä kasvisten grillaamiseen – näillä mausteilla onnistut parhaiten
RuokaGrillausJauhelihaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • Eilen08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • ma17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste