Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tee tämä jauhelihavalinta nyt kaupassa – Kreetalta mainio grillausvinkki

9:12imgNäin grillaat todella maukkaat jauhelihavartaat! Nappaa Kreetta Ahosen vinkit.
Julkaistu 02.06.2025 11:13

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nyt grillataan! Nappaa ammattilaisen vinkit välimerellisiin grilliherkkuihin.

Grillauksen ammattilainen Kreetta Ahonen jakoi Viiden jälkeen -ohjelmassa grillausvinkkejään. 

Ahonen kokkasi grilliherkkuja tällä kertaa välimerelliseen tyyliin.

Lue myös: Enemmän proteiinia kuin punaisessa lihassa – miksi tämä proteiinipommi ei maistu suomalaisille?

Maukkaat vartaat lampaanjauhelihasta

Naudanjauhelihasta saattaa olla nyt kaupoissa pulaa, joten nyt on mainio hetki testata lampaan- tai karitsanjauhelihaa! Siitä valmistuu helposti mausteinen ja välimerellinen lammasvarras eli kofta.

Ahosen mukaan suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia erilaisista mausteista ja mausteisesta ruoasta. Kokki suosittelee opettelemaan yhden uuden mausteen käytön kerrallaan.

– Jos jeera eli juustokumina ei ole tuttu, niin aloittaa vaikka sillä. Sillä saa hyvin myös meksikolaisiakin makuja vaikka tacoihin.

Ahonen laittoi jeeraa myös lammasvartaiden jauhelihataikinaan. Lammasvartaiden eli koftan kylkeen hän valmisti herkullisen feta-jogurttikastikkeen.

Nappaa ohjeet: Lammaskofta & feta-jogurttikastike

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun käyttää grillihiiliä? Katso Kreetta Ahosen grillausvinkit jutun yllä olevalta videolta!

Lue myös: Jauhelihapulan yllättävä seuraus: Yhden tuotteen suosio räjähtänyt

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka