Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomessa keksittiin täysin uudenlainen pekoni

Kirjolohipekonissa hyödynnetään myös kalan rasva.
Kirjolohipekonissa hyödynnetään myös kalan rasva. MTV
Julkaistu 24.03.2025 17:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomalaisravintoloihin ja myöhemmin myös kauppoihin on tulossa uudenlainen pekonituote.

Suomalainen kalatuoteyritys Kalaneuvos on tuomassa markkinoille kalapohjaisen pekonin. Yrityksen ideoima kirjolohipekoni esiteltiin maaliskuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä ravintola-alan FFCR-messuilla. 

Tuote voitti messuilla tuplasti Innovation Awards -kilpailun, joka nostaa valokeilaan ravintola-alan innovatiivisimmat tuotelanseeraukset. Kirjolohipekoni nappasi kisassa sekä tulevaisuuden ruokatuote- että yleisön suosikki -pystit.

Lue myös: Sushiautomaatit rantautuvat Suomeen – tästä on kyse

Mitä on kirjolohipekoni?

Kirjolohesta valmistetun pekonin idea on yksinkertainen, kertoo Kalaneuvoksen tuote- ja markkinointijohtaja Juho Järvinen.

– Normaalisti kirjolohen kylmäsavustuksessa otetaan pois nämä vatsarasvat, jotka ovat todella herkullisia ja hyviä. Ne otetaan pois muun muassa ulkonäön vuoksi, Järvinen kertoi messuilla MTV Uutisille ja jatkoi:

– Tässä tuotteessa ne on jätetty. Näin me saamme pekonimaisuuden ja rasvaisuuden hyvällä tavalla. Tämä on siivutettu, kylmäsavustettu ja suolattu.

Järvisen mukaan kirjolohipekoni on perinteistä porsaanlihapekonia terveellisempi ja sydänystävällisempi vaihtoehto. Kirjolohi sisältää hyvälaatuisia rasvoja.

Lue myös:

Mikä on graavilohen ja kylmäsavustetun lohen ero?

Rasva ei mene haaskuuseen

Menetelmällä kirjolohesta ei tule myöskään samalla tavalla hävikkiä, koska kalan rasvat hyödynnetään tuotteessa. Kirjolohipekonia voi Järvisen mukaan käyttää tavallisen pekonin tapaan ruoissa. 

– Menee aamupalalla ja sopii pasta carbonaraan. Olemme jutelleet burgeriravintoloiden kanssa, jotka aikovat laittaa sitä hampurilaisten väliin ja pizza-ammattilaiset ovat käyttäneet sitä pizzassa. 

Kirjolohipekonia ollaan lanseeraamassa muutaman viikon sisällä ammattikeittiöihin ja syksyllä se on tarkoitus tuoda myös kuluttajille kauppojen hyllyille. 

Katso myös: Sushia limun tapaan automaatista? Pian se on mahdollista Suomessakin

2:15Sushia saa pian limun tapaan automaatista SuomessakinSushiautomaatit rantautuvat Suomeen.

Lue myös: Ostatko kaupasta lohta tai kirjolohta? Pidä mielessä tämä

Lisää aiheesta:

Suomalainen kalatuote valittiin maailman parhaaksi: "Uskomaton yllätys"Suomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Viedäänkö nämä pian käsistä? S-ryhmän ruokakisan finalistit selvillä: "Odotamme tämän vuoden voittajatuotteesta isoa hittiä" HK:lta täysin uusi aluevaltaus – lihatalolta tuleekin nyt kauppoihin todellinen yllättäjä: "Tämä ei ole enää mitään Punavuoren hipsterihössötystä"Vegeneesi! Suomalaisfirman uudesta majoneesin korvikkeesta povataan hittiä – "Makua ei erota sokkona"Valiolta ennennäkemätön innovaatio – onko tässä nyhtökauran haastaja?
RuokaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 18:52
    Ruokaniksit

    Pasta kypsäksi minuutissa! Alkuvalmistelut lyhentävät keittoaikaa huomattavasti

  • 16:20
    Ennätykset

    Kanadalaiskokki teki poikkeuksellisen voileivän – pääsi suorituksellaan ennätystenkirjaan

  • 06:55
    Ravitsemus

    Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listasta

  • Eilen16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • Eilen11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!