Suomalaisravintoloihin ja myöhemmin myös kauppoihin on tulossa uudenlainen pekonituote.
Suomalainen kalatuoteyritys Kalaneuvos on tuomassa markkinoille kalapohjaisen pekonin. Yrityksen ideoima kirjolohipekoni esiteltiin maaliskuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä ravintola-alan FFCR-messuilla.
Tuote voitti messuilla tuplasti Innovation Awards -kilpailun, joka nostaa valokeilaan ravintola-alan innovatiivisimmat tuotelanseeraukset. Kirjolohipekoni nappasi kisassa sekä tulevaisuuden ruokatuote- että yleisön suosikki -pystit.
Lue myös: Sushiautomaatit rantautuvat Suomeen – tästä on kyse
Mitä on kirjolohipekoni?
Kirjolohesta valmistetun pekonin idea on yksinkertainen, kertoo Kalaneuvoksen tuote- ja markkinointijohtaja Juho Järvinen.
– Normaalisti kirjolohen kylmäsavustuksessa otetaan pois nämä vatsarasvat, jotka ovat todella herkullisia ja hyviä. Ne otetaan pois muun muassa ulkonäön vuoksi, Järvinen kertoi messuilla MTV Uutisille ja jatkoi:
– Tässä tuotteessa ne on jätetty. Näin me saamme pekonimaisuuden ja rasvaisuuden hyvällä tavalla. Tämä on siivutettu, kylmäsavustettu ja suolattu.
Järvisen mukaan kirjolohipekoni on perinteistä porsaanlihapekonia terveellisempi ja sydänystävällisempi vaihtoehto. Kirjolohi sisältää hyvälaatuisia rasvoja.
