Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkaa helpon kastikkeen, joka käy kalalle kuin kalalle.
Erilaiset kalaherkut maistuvat suomalaisille erityisen hyvin juhannusviikolla. Klassinen vaihtoehto juhannuspöytään on tietysti savukala.
Aivan sellaisenaan savukalaa ei kuitenkaan tarvitse syödä, vaan sen voi nautiskella ruoka-ammattilaisen tyyliin vaikkapa grillleivän välissä.
Lue myös: Kalatuotteet, jotka käyvät nyt kaupaksi – edullinen hinta houkuttelee
Testaa kalan kaveri -kastike
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi viikonloppuna Huomenta Suomessa ohjeen trendikkääseen täytettyyn grillileipään. Paahdetun leivän väliin sujahti lämminsavulohen lisäksi muun muassa kalan kaveri -kastiketta.
– Se onkin todella helppo. Tämä on kylmä kastike, joka sopii oikeastaan kaikelle kalalle, Anu vinkkasi.
Muun muassa ranskankermaa, majoneesia ja sinappikurkkusalaattia sisältävä soosi on sekoittamista vaille valmista.
– Kyllähän kaupasta löytyy valmiskastikkeita, eli saa myös oikoa. Mutta tämä valmistuu niin käden käänteessä. Tämä on tosi helppo tehdä vaikka mökillä.
Nappaa grillileivän ja kalan kaveri -kastikkeen ohje: Juhannuksen grillileivät
Katso video: Anu Heinaron vinkit juhannusherkkuihin
8:30Näin teet helpot herkut juhannukseen.