Miksi naiset masturboivat? Syy ei olekaan seksuaalinen nautinto, väittää tutkimus

Miksi naiset masturboivat? Syy ei olekaan seksuaalinen nautinto, vaan stressin lievittäminen, paljastaa tämä tutkimus.

Miksi naiset masturboivat? Sveitsiläinen International Society for Sexual Medicine tutki asiaa ja löysi vastauksen, joka ei liity nautintoon tai orgasmeihin.

Kyselytutkimukseen osallistui 425 saksalaisnaista. He vastasivat 76 kohtaa sisältävään kyselyyn seksuaalikokemuksistaan. Tutkimus julkaistiin The Journal of Sexual Medicine -lehdessä.

44 prosenttia harrasti itsetyydytystä rentoutuakseen

Tutkimukseen osallistuneista naisista 94,5 prosenttia oli elämänsä aikana masturboinut ainakin kerran. Noin neljäsosa masturboi 2–3 kertaa viikossa, ja toinen neljäsosa kerran viikossa.

Naisista 44 prosenttia harrasti itsetyydytystä rentoutuakseen. Hieman yli 22 prosenttia teki sitä vähentääkseen stressiä.

– Monille naisille masturbointi ei edusta "partnerin korvaamista" ja seksuaalisen nautinnon etsintää. Sen sijaan se on stressin kanssa pärjäämisen ja rentoutumisen tapa, tutkimusta tehnyt Andrea Burri kuvailee.

54 prosenttia olisi valinnut mieluummin yhdynnän

Naisista vain 54 prosenttia olisi valinnut mieluummin vaginaalisen yhdynnän masturboinnin sijaan. Lähes 19 prosenttia naisista piti masturboimisesta enemmän kuin siitä, että kumppani olisi stimuloinut heitä sängyssä.

Erään vuonna 2017 julkaistun tutkimuksen mukaan heteronaiset saavat vähiten orgasmeja. Kyse saattaa olla siitä, että heteromiesten keskuudessa orgasmin saavuttamiseen liittyy harhaluuloja.

Sveitsiläistutkijoiden mukaan heidän uusi selvityksensä on yksi ensimmäisistä tutkimuksista, joissa tutkitaan syvällisesti naisten itsetyydytyksen eri puolia. Tuloksia ei kuitenkaan voi yleistää kaikkiin naisiin, joten lisätutkimuksia kaivataan. Naisilta ei tutkimuksessa esimerkiksi kysytty, suosivatko he klitoriksen stimulointia penetraation sijaan.

Lue myös:

    Uusimmat