Tutkimus paljastaa: Heteronaiset saavat vähiten orgasmeja – miehillä väärä käsitys parhaasta tekniikasta

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10

Tuore tutkimus paljastaa, että heteronaiset saavat vähiten orgasmeja. Kyse saattaa olla siitä, että heteromiesten keskuudessa orgasmin saavuttamiseen liittyy harhaluuloja.

Yllä olevalla videolla asiaa naisen orgasmista.

Tuoreen, Archives of Sexual Behavior -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan orgasmin saaminen ei ole itsestäänselvyys – etenkään heteronaisten keskuudessa. Tutkimukseen osallistui 52 000 18–65-vuotiasta, parisuhteessa elävää ihmistä.

Siinä missä 95 prosenttia heteromiehistä kertoi saavansa yleensä tai aina orgasmin seksin lomassa, samaa pystyi sanomaan vain 65 prosenttia heteronaisista, 89 prosenttia homomiehistä, 86 prosenttia lesboista, 88 prosenttia bi-miehistä ja 66 prosenttia bi-naisista.

Kolmasosalla miehistä erikoinen harhaluulo

Mistä orgasmien epätasainen jakautuminen sitten johtuu? Tutkimuksen mukaan on kolme asiaa, jotka saavat naisen hekuman huipulle: yhdistelmä genitaalialueiden stimulointia, suutelua ja oraaliseksiä. 80 prosenttia heteronaisista ja 91 prosenttia lesbonaisista sai aina tai yleensä orgasmin edellä mainitulla yhdistelmällä – ilman yhdyntää. 

Tutkimuksen mukaan 30 prosenttia heteromiehistä oli kuitenkin siinä uskossa, että yhdyntä on paras tapa tuottaa naiselle orgasmi.

Tämä miesten harhaluulo kumottiin tutkimuksessa. Sen mukaan vain 35 prosenttia heteronaisista saa aina tai yleensä orgasmin yhdynnässä, kun taas 44 prosenttia kertoi, että yhdyntä tuottaa orgasmin vain harvoin tai ei laisinkaan.

Lisäksi selvisi, että 41 prosenttia heteromiehistä kertoi, että heidän kumppaninsa sai aina orgasmin. Kuitenkin vain 33 prosenttia heteronaisista yhtyi väitteeseen. Tutkijoiden mukaan syynä voi olla naisten tapa teeskennellä orgasminsa. Teeskentelyn syynä puolestaan voi olla esimerkiksi kumppanin itsetunnon suojeleminen tai halu saada akti päätökseensä

Lue myös:

    Uusimmat