Miksi nainen pettää? Syytä miehekkäämpiä miehiä – he herättävät naisten seksihalut

Miten miesten ja naisten syyt pettämiseen eroavat toisistaan? Biologiasta ja suvun jatkamisen tarpeesta on haettu tähän syitä ja seurauksia.

Sekä miehet että naiset pettävät, sitä ei käy kieltäminen. Pettämisen taustalla voi olla esimerkiksi ongelmat parisuhteessa, läheisyyden kaipuu, seksin puute tai jopa ylikorostunut sukupuolivietti.

Mutta syyt sen taustalla, miksi – ja miten – nainen tai mies pettää, ovat kuitenkin jokseenkin erilaiset. Ja tästä voinee syyttää osittain biologiaa.

Miehelle iskee tilaisuus – nainen kuuntelee biologista kelloaan?

Mies useimmiten pettää siksi, koska hänelle tulee siihen tilaisuus. Mies on toisin sanoen opportunistinen, eli hän käyttää tilaisuuden häikäilemättä hyväkseen. Tästä syystä miehet myös pettävät naisia todennäköisemmin – ja useammin.

Miehelle ei ole niinkään väliä, kenen kanssa pettäminen tapahtuu – pettäminen voi tapahtua ihmisen kanssa, joka on miehen silmissä jopa vähemmän haluttava tai epäviehättävämpi kuin oma puoliso, kirjoitetaan Truthaboutdeception.com-sivuilla.

Nainen sen sijaan pettää huomattavasti valikoivammin. Naiset ovat flirttailevampia, ottavat riskejä ja käyttäytyvät provosoivammin – eritoten ovuloidessaan. Ja ovulaatio onkin tässä avainsana: naiset myös tuntevat enemmän vetoa maskuliinisempiin ja fyysisesti viehättävämpiin miehiin ovulaationsa aikana.

Tiedäthän eläinten soidintanssin, jolla uros yrittää tehdä naaraaseen vaikutuksen ja osoittaa olevansa se kaikista vahvin, parhain ja komein mahdollinen ehdokas? Naaras valitseekin näillä perusteilla parittelukumppaninsa taatakseen terveet jälkipolvet.

Naisten halukkuutta ja pettämiseen linkittyvää käyttäytymistapaa selitetäänkin muun muassa evoluutiobiologi Ronald Fisherin vuonna 1930 kehittämällä teorialla: koska naisten lisääntymisen mahdollisuus on rajallinen, naiset, jotka ovat seksuaalisesti aktiivisia (ja näin ollen myös pettävät kumppaniaan) nostattavat mahdollisuuksiaan lisääntyä pariutuessaan viehättävän ja vetoavan miehen kanssa ovulaationsa aikana. Näin ollen myös lapsista tulisi terveempiä ja viehättävämpiä. Siksi uskotaan, että naiset pettävät herkemmin kumppaniaan ovulaationsa aikana.

Toisin sanoen: miehet pettävät jatkaakseen sukuaan missä muodossa tahansa ja naiset puolestaan silloin, kun he kokevat löytäneensä potentiaalisen suvun jatkajan.

Lue myös:

    Uusimmat