Miksi mies ei koskaan jaa somessa kuvaa minusta tai meistä? Raati vastaa: "Jos somekäyttäytyminen on systemaattista..."

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Olemme olleet yhdessä mieheni kanssa kuusi vuotta yhdessä, ja niistä kaksi kihloissa. Miksi hän ei koskaan jaa omassa somessaan kuvaa minusta, edes yhteiskuvaa? Hänen some-maailmassaan minua ei ole olemassa. Miksi?" kysyy nimimerkki Mimmu.

Näin raati vastasi

"Kannattaa lopettaa somen käyttö. Myrkyllistä hommaa."
– Mies, 36, avosuhde

"Siksi, koska hän kunnioittaa yksityisyyttäsi. Olen itse samanlainen. Ei vaimon tai lasten kuvia someen. Läheiset eivät ole minulle oman statuksen nostattaja, vaan rakas tukiverkko. Oli puoliso kuinka upea tahansa."
– Mies, 40, naimisissa

"Haluaa pitää sinut vain itsellään. Ja julkaisuun pitäisi olla lupa."
– Mies, 55, 31 vuotta kihloissa

"Onko hän ylipäätään aktiivinen somessa? Jos ei, siinä vastaus jo itsessään. Jos on, vaikuttaisi siltä, ettei miehesi ehkä ole niin varma (eli on itse epävarma) suhteen jatkosta/pitkäkestoisuudesta. Kysy suoraan!"
– Mies, 37, naimisissa

"Ei halua näyttää exälle? Häpeää? Tai arvostaa toisen yksityisyyttä?"
– Mies, 27, parisuhteessa

"Hän ei halua esitellä sinua. Hän on somessa sinkku."
– Mies, 48, naimisissa

"Mahtaako se johtua hänestä, vai onko niin, että sinullakaan ei ole hänen kuvaansa omassa somemaailmassasi? Tai miten olisi, jos kysyisit tai pyytäisit? Jos kaikki ystävät/sukulaiset/tuttavat jne tietävät teistä, tarvitseeko muun Suomen tietää?"
– Mies, 35, parisuhteessa

Katso myös: Some hakusessa? Koostimme aloittelijalle sopivan pikaoppaan, joka neuvoo perusteet siihen, miten julkaiset kuvia Instagramissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Näin julkaiset kuvan Instagramissa 1:30

"Minä en ole ikinä jakanut vaimoni kuvaa, yhdessä tai erikseen. Yli 20 vuotta ollaan oltu yhdessä. Miksi pitäisi? En edes tiedä, miten se tehdään. Miksi minun ylipäätänsä pitäisi olla somessa, jos en seuraa etsi?"
– Mies, 54, naimisissa

"Itse en ole lisännyt someen parisuhdestatustani, enkä kuvia vaimostani tai lapsistani, sillä kun laitat nettiin kuvan, se on sama asia kuin laittaisit valokuvan bussipysäkin seinälle: kuka tahansa voi käydä sitä katsomassa. Kyse on yksityisyyden suojasta."
– Mies, 31, perheellinen

"Hän haluaa varmaan kunnioittaa yksityisyyttäsi. Olen ollut vaimoni kanssa reilut 20 vuotta yhdessä, enkä ole jakanut hänen kuvaansa somessa, eikä vaimo minun."
– Mies, 46, naimisissa

"Tunnen muutamia miehiä, jotka eivät jaa avovaimon kuvaa somessa, sillä heidän sivusuhteensa/potentiaaliset säätönsä loukkaantuvat herkästi puolison kuvista. Ja sitten tulee ihan turhaa hössötystä ja paikkailua, tai jopa suhteen poikki pistämistä."
– Nainen, 39, parisuhteessa

"Jos somekäyttäytyminen on systemaattista, hän ei esim. laittele muutenkaan kaveriselfieitä eikä jaa tekemisiään somessa, niin sitten en varmaan huolestuisi. Ei kaikkia kiinnosta toitottaa somessa tekemisiään."
– Nainen, 38, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat