Järkyttyisitkö, jos miehellä olisi ollut satoja seksikumppaneita ennen sinua? Naisraati vastaa: "Sinä et mielestäni ole vakavasti otettava kumppani..."

Miten pyydän lisää seksiä parisuhteessa? 1:07
"Haluaisin suhteessani enemmän ja erilaista seksiä. Miten ottaisin asian esiin?"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys naisille: Vaikka nykyisin puhutaan seksistä vapaasti, olen törmännyt siihen, että etenkin jotkut naiset ovat treffeillä järkyttyneet seksikumppaneideni määrästä (yli 400). En siis itse ota tätä esille, vaan he ovat kysyneet. Pitäisikö vähätellä määrää vai kertoa totuus? Järkyttäisikö sinua tuo 400?" Kysyy nimimerkki Mies 32.

Näin raati vastasi

"Vähän liikaa seksikumppaneita. Ei kelpaisi minulle."
– Nainen, 38, avioliitossa

"Piti ihan laskea, millä tahdilla tuollainen määrä onnistuu. Jos ei ihan lapsena aloita, niin pari eri naista viikossa pitänee olla jatkuvasti. En tiedä, järkyttäisikö. Olisi enemmänkin merkki siitä, että suhteeni seksiin on liian erilainen. Kukin tyylillään."
– Nainen, 47, sinkku

"Epäilemättä määrä järkyttää naisia! Totuus kannattaa kertoa, näin ollen naisilla on mahdollisuus välttää joutumasta pelkäksi 'loveksi' sängynpäätyyn. Olisin kyllä itse hyvin järkyttynyt. Toivottavasti käyt seksitautitesteissä säännöllisesti. Oikeasti!"
– Nainen, 34, sinkku

"Ei järkytä. Nykyisellä kumppanilla on ollut omien sanojensa mukaan noin 450 seksikumppania. Eikä ole syytä epäillä, etteikö olisi ollut. Jokaisella meistä on menneisyys. Kunhan muistaa pitää huolta terveydestään, käyttää kondomia, käydä testeissä jne."
– Nainen, 43, parisuhteessa

"Kumppanien määrästä päätellen tuskin olet ollut ikinä vakavassa parisuhteessa? Sinä et mielestäni ole vakavasti otettava kumppani. En ihmettele, jos naiset ovat järkyttyneet, käytä järkeä! Eikö sinua järkyttäisi, jos nainen kertoisi vastaavia lukuja?"
– Nainen, 34, parisuhteessa

"Riippuu siitä, mitä olet itse hakemassa tästä suhteesta. Jos haluatte molemmat vain seksuaalista mielihyvää ja nautintoa, se voi olla ok, mutta mitä itse ajattelisit kumppanista, jolla olisi vastaava määrä seksikokemuksia takanaan? Sopisiko hän/se sinulle?"
– Nainen, 42, naimisissa

"Yritin keksiä, mitä vastaisin, enkä oikein keksi mitään. Pakko siis todeta, ettei seksikumppaniesi määrä järkytä, tai edes oikeastaan kiinnosta. Menneisyydessä tapahtuneet suhteet ovat mennyttä aikaa, nyt on nyt. En myöskään oikein ymmärrä, kuka nainen tätä oikein erikseen ottaisi puheeksi treffeillä, jos ei sitten kestäkään kuulla vastausta…"
– Nainen, 35, avoliitossa

"En nyt tiedä, järkyttäisikö, mutta ehkä ainakin yllättäisi, jos edes uskoisin todeksi. Yleensähän miehet liioittelevat seksikumppaneidensa määrää, naiset taas vähättelevät. Tulisi myös ehkä mieleen, onko kyseessä seksiriippuvuus ja maksulliset naiset."
– Nainen, 39, sinkku

Mistä tunnistaa seksiriippuvuuden? Seksuaaliterapeutti ja Koukussa seksiin -kirjan suomentanut Karoliina Vuohtoniemi kertoo. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Mistä seksiriippuvuuden tunnistaa? 1:30

"Kyllä järkyttäisi. En tuollaisia ainakaan kyselisi, enkä treffeillä edes puhuisi seksistä mitään. Miksi olet ollut 400 partnerin kanssa? Se heräisi kysymyksenä mieleen. Ehkä on jotain ongelmia, tai sinulle seksi on vain tunteetonta mekaniikkaa?"
– Nainen, 42, parisuhteessa.

"Hyi. Todellakin järkyttää. Mieleen tulee, kuinka paljon tuossakin miehessä on sukupuolitauteja. Heti vaivihkaa jalat alle, ja mahdollisemman nopeasti."
– Nainen, 60, parisuhteessa

"Onhan tuo sen verran suuri määrä, että en ainakaan itse heti ensitreffeillä menisi kertomaan. Toisaalta olen myös sitä mieltä, että entisten seksikumppaneiden määrä ei kuulu kenellekään muulle, ei edes parisuhteen toiselle puoliskolle."
– Nainen, 53, eronnut

"En nyt sanoisi, että asia järkyttäisi, mutta miehen seksitaitojen taso huolestuttaisi. 400 kertaa 400 eri naisen kanssa kun on ihan eri kuin 400 kertaa saman kumppanin kanssa. Yhden illan jutut eivät juuri taitoja kerrytä. Toki miettisin myös, kykenisikö mies olemaan uskollinen ja riittäisikö yksi nainen. Valehtelemaan en kuitenkaan sinuna lähtisi, siitä jää aina kiinni."
– Nainen, 35, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat