Miksi mies tykkäilee exien kuvista Instagramissa, vaikka kielsin? Raati vastaa: "En tekisi mitään johtopäätöksiä..."

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Kuvittele tilanne. Olet kertonut kumppanillesi, että sinua on aiemmassa suhteessa loukattu somessa kehumalla exiä ja huomioimalla heitä. Toivot, ettei näin toimita enää, sillä se tuntuisi pahalta. Miksi mies kuitenkin tykkäilee exien kuvista ja lähettelee yv:llä sydämiä? Miksi hän ei kunnioita toivetta, vaan toimii näin?" kysyy nimimerkki Nainen.

Näin raati vastasi

"Tuntuu siltä, että mies ei halua loukata exää."
– Mies, parisuhteessa

"Toisten kuvista tykkäily kuuluu someen, on sitten exä tai ei, joten siitä en tekisi mitään johtopäätöksiä, tai loukkaantuisi. Tykkäilee varmaan sinunkin kuvistasi? Viestit taas riippuu vähän asiayhteydestä: pelkkä sydänemoji ei vielä tarkoita mitään."
– Mies, 32, sinkku

"En ymmärrä tuota nuorison koodikieltä, mutta sydänten lähettäminen toiselle naiselle menee sopimattomuuksiin, oli exä, saxa tai tuxa. Exän kanssa saa olla yksityisesti yhteyksissä lasten hoitoon ja muihin käytännön syihin liittyvissä asioissa, ei muuten."
– Mies, 57, naimisissa

"Mies ei ole päästänyt irti entisestään ja pitää häntä ehkä 'varalla'. Mies ei kunnioita sinun toiveitasi. En ole ikinä ymmärtänyt miesten tarvetta pitää yhteyttä exiin tai exään. Ex on aina ex!"
– Nainen, 38, ei suhtestatusta

"Toista ihmistä ei voi hallita eikä pitkä ja onnellinen parisuhde voi perustua sille, että yksi mukauttaa itseään toisen tahtoon ja vaatimuksiin. Toisaalta suhde ei saa perustua sillekään, että yksi tahallaan loukkaa toista eikä kuuntele tämän toiveita.

Aistin, että kärsit jonkinlaisista mustasukkaisuus- ja itsetunto-ongelmista ja vertaat itseäsi näihin ex-rakkaisiin, kenties jännität tai pelkäät heitä. Oikeastihan he eivät ole tehneet mitään, paitsi olleet somessa ja miehesi exiä (elleivät he sitten vastaa miehesi sydänviesteihin malliin 'voi beibe oltaispa taas yhdessä', mitä epäilen).

Itse olen melkein kaikkien exieni ystävä. Toisaalta olen myös monesti ollut se exä, jota vihataan, ja ilman syytä – usein myös kertaakaan tapaamatta ja tutustumatta. Arvaukseni on seuraava: se, että mies ei enää kommentoisi exille sanaakaan, ei sinun oloasi parantaisi. Keksisit jonkun muun asian, josta olla mustasukkainen tai epävarma: kenelle mies puhuu harrastuksissa, entä töissä? Entä se yksi naispuolinen työkaveri, kaupan kassa, söpö tarjoilija ravintolassa...

Pohtisin aidosti ja syvästi, mistä tässä oikeasti on kyse. Sinun mustasukkaisuudestasi? Miehen toiminnasta, kunnioituksen puutteesta? Sovitteko ylipäätään yhteen, mitä haluatte elämältä? Keskusteluapu voisi selkeyttää tilannetta ja sitä, miten voisitte löytää turvan ja arvostuksen toisianne kohtaan."
– Nainen, 35, avoliitossa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat