Miksi miehet muuttuvat vanhetessaan charmikkaiksi ja naiset vanhoiksi akoiksi? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi miehet muuttuvat vanhetessaan charmikkaiksi ja naiset "vanhoiksi akoiksi"? Ajatelkaa esimerkiksi Hollywoodia," ihmettelee nimimerkki liisu.

Näin naiset vastasivat

"Jaa-a. Saako syyttää mainosmiehiä? Koska viimeksi näit mainoksen miesten ryppyvoiteesta?"
– 30, Meryl Streep ei ole yhtään vanha akka, eikä myöskään Betty White!

"Hyvä kysymys! Kauneus on katsojan silmissä ja voin sanoa, että tiedän elävässä elämässä ja ystäväpiirissäni paljon enemmän kauniisti vanhentuneita viiskymppisiä naisia kuin miehiä. Monet kauniisti vanhentuneet naiset ovat olleet kauniita tosin jo nuorenakin.

Miehille tosiaan voi käydä niin, että he eivät ole nuorina niin komeita, mutta vanhemmiten saavat sitä kuuluisaa charmia."
– 47, jonka mielestä maailmassa on iästä huolimatta paljon kauniita naisia, esim. Michelle Pfeiffer, Julia Roberts, Julianne Moore, Helen Miller, Judy Dench, Sophia Loren, Sharon Stone, Lena Olin, Meryl Streep Ja Gwyneth Paltrow.

"Jos puhutaan ulkonäöstä, karu totuus on, että ikääntymisen merkit alkavat näkyä naisilla aiemmin kuin miehillä. Se johtuu siitä, että naisen iho on ohuempi, jolloin juonteet ja rypyt alkavat myös näkyä nopeammin. Ihon kimmoisuus huononee ja kasvot alkavat valahtaa. Miehille tulee myös ryppyjä, mutta ne ilmestyvät vasta vanhempana: miesten iho kun on paksumpaa. Miehistä tuleekin yleensä kerta rykäyksellä papparaisia, kun naiset vanhenevat vuosi vuodelta.

Jos puhutaan asenteesta, se kertonee nuoruuden ihannoinnista. Miehet kuolaavat nuorten naisten perään, nuoret naiset puolestaan ihastelevat kypsiä miehiä. Näin kärjistettynä."
– 29, Maggie Smith on oikea rautamummo!

"Ongelma taitaa olla siinä, mitä koko yhteiskunta ajattelee naisen kauneudesta – nuorena nainen on kaunis ja myös nuorta naista kuvaavat sanat, kuten neito  ja niin edelleen, ovat positiivisia sävyltään – vanha tai vanhentuva nainen on taas usein "muija", "akka" ja niin edelleen. Uskomme sen, mitä opimme ja mitä asenteita omaksumme. Ulkonäkö on myös vuosisatoja ollut naisen ainoa tapa nousta yhteiskuntaluokassa ylöspäin, joten ehkä meidät siksikin määritellään usein ulkonäkömme kautta. Mies taas on perinteisesti menestynyt omilla ansioillaan, ulkonäkö on toissijaista. Onneksi nyky-yhteiskunnassa nainen ei ole enää tässä asemassa, ja me voimme myös nousta ylöspäin omilla aivoillamme, mutta varmastikin nämä luutuneet näkemykset vielä heijastelevat meidänkin päiväämme. Maailma onneksi muuttuu jatkuvasti.

Ja sitten toinen asia: katso tarkasti vaikkapa Hollywoodin naisia, ovatko he todella "vanhoja akkoja"? Elizabeht Hurley on 50 ja upea kuin mikä, samaten Kim Basinger. Christie Brinkley täytti vastikään 62 ja näyttää paremmalta kuin vaikkapa allekirjoittanut, vaikka olen häntä noin 30 vuotta nuorempi. Toivottavasti 20 vuoden päästä näemme myös ikääntyvät naiset sellaisina kuin he ovat – upeina, karismaattisina tähtinä.

Elämä ei lopu 30 ikävuoteen ja 80 vuoden iässäkin voi olla vielä kaunis ja upea! Tämä ei ole vain sanahelinää, vaan ihan oikeasti totta. Ikääntyvän naisen kauneus kuitataan usein keinotekoisena ja kauneusleikkauksia epäillään, vaikka myös luonnollisesti ikääntyvä nainen on kaunis ryppyineen kaikkineen."
– 33, esimerkkejä karismaattisista naisista olisi kuinka, mutta olisi kiva nostaa suomalaisia, joten sanon Pirkko Mannola, Helena Lindgren, Paula Koivuniemi ja oma äiti. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja