Miksi kumppanisi ei kiihota sinua enää? Naiset vastaavat

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta kuvailee. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Juttusarjassa raati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi kumppanisi ei kiihota sinua enää? Milloin ja missä tilanteessa lakkasit tuntemasta vetoa kumppaniasi kohtaan, ja uskotko, että tilanteeseen voi vaikuttaa enää? Mikä korjaisi asian?" kysyy nimimerkki Vuosia seksittömässä suhteessa.

Näin raati vastasi

"Seksin ei pitäisi olla kaikkein tärkein asia. Suhteessa pitäisi olla muitakin mittapuita kuin kiihottuminen toisesta, eikö niin? Jos alkuhuumasta on toivuttu, niin toivottavasti nyt suhdetta kannattelee luonteen yhteensopivuus enemmänkin?"
– 31, iloisesti seksitön sinkku

"Puolisoni on suhteemme aikana lihonut merkittävästi. Hänen suuren kokonsa vuoksi fyysistä kiinnostusta ei juurikaan ole. Seksiä ei ole enää. Olen hienovaraisesti yrittänyt vihjata asiasta, esimerkiksi yhteisillä lenkeillä. Toistaiseksi seksitön suhde myös."
– 30, avoliitossa

"En ole pitkään aikaan kuullut olevani kaunis tai saanut rakastunutta katsetta. Kadulla mies ei todellakaan pidä kädestä kiinni, vaan harppoo niin kovaa, etten pysy perässä. Ei kuuntele murheitani, ei lämmitä kylmiä käsiäni, ei halaa. Romantiikka on loppu."
– 28, parisuhteessa

"Voit vaikuttaa asiaan puhumalla. Sinulla on myös oikeus hellyyteen ja seksiin. Keskustelkaa yhdessä rauhassa, ja jos et saa häntä puhumaan, niin kannattaa ehdottaa pariterapiaa. Jos hän välittää sinusta, hän suostuu. Jos ei, niin on aika tehdä valinta."
– 38, sinkku

Alla näet seuraavan kysymyksen – nainen, miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat