Miksei mieheni ole lainkaan mustasukkainen minusta? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Entä, jos suhteen toinen osapuoli ei ole ollenkaan mustasukkainen? 

Mieheni ei välitä siitä, että minulla on miespuolisia ystäviä, ja saatan useinkin majailla heidän luonaan. En kyllä anna mustasukkaisuuteen mitään aihetta, mutta silti asia joskus mietityttää, etenkin kun itse saatan olla joskus kovinkin mustis enkä ehkä itse antaisi toisen yöpyä vähä väliä muiden naisten luona! Eikös pieni mustasukkaisuus olisi ihan tervettä ja toivottavaa?" kysyy nimimerkki flikka.

Miesraati vastasi näin!

"Hyvä flikka: miehesi ei välitä sinusta tarpeeksi ollakseen mustasukkainen, tai sitten hän on masokisti, tai lapanen. Tai sillä on omat jutut sillä aikaa, kun sinä "majailet" muualla... Suoraan sanottuna: ihmetouhua teillä kyllä on. Ei tule kestämään. Kaikki, minkä itse teet, täytyy sallia toiselle."
– 45v, naimisissa, koen hyvin harvan miehen uhaksi, joten olen tarpeeksi mustasukkainen  (minun leluillani ei leikitä, jos minä en salli)

"Varmaan aika yksilökohtainen asia. Toiset saattavat olla suhteen alussa mustasukkaisia, mutta kun intohimo tasaantuu niin joko ei enää kiinnosta niin paljon mitä se toinen puuhaa tai sitten luottaa ja ymmärtää ettei rakkaus välttämättä kuole vaikka toinen esim. flirttailisikin tai jopa vehtaisi muiden kanssa. Toisaalta joku voi olla, luonteeltaan sellainen ettei koe mustasukkaisuudelle tarvetta missään vaiheessa eli luottamus pelaa."
– 37, itse olin joskus nuorempana hieman mustasukkainen, mutta se piirre on vuosien saatossa kadonnut. Sitä on silti vaikea sanoa, että onko se kadonnut täysin, että jos nyt pitkän liiton jälkeen aloittaisi uuden suhteen, niin tulisiko mustasukkaisuus takaisin. 

"Pieni mustasukkaisuus on ihan ok, eikä siitä mitään haittaa ole, se ehkä kertoo enemmän siitä, että on tunteita toista kohtaan. Mutta oma mustasukkaisuutesi menee yli siinä vaiheessa, jos et antaisi miehesi yöpyä kavereidensa luona, jotka ovat naisia. Ainakin itse näyttäisin naiselle siinä vaiheessa ovea, jos koen, ettei nainen voi luottaa minuun mustasukkaisuutensa takia. Olen eräässä suhteessani yltiömustasukkaisuuden kokenut, ja se suhde päättyi nopeasti sen jälkeen. Jos itse majailet miespuolisten ystävien luona, niin eipä sinulla ole mitään oikeutta lähteä sitä kieltämään mieheltäkään."
– 33, hieman mustasukkainen silloin tällöin

"Ehkä miestä ei vaan kiinnosta, mitä nainen puuhailee. Ehkäpä hänellä on itsellään jotain salattavaa, ja hän pitää tällä tavoin asian pois puheenaiheista."
– 29, ei kovin mustasukkainen


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja