Mikko Rantasen Leijonat-saldosta heräsi huoli – Hannu Aravirralta painavia sanoja

Hannu Aravirta on jääkiekkovaikuttajana vuosien mittaan tehnyt havaintoja lajia seuraavien tiedotusvälineiden toiminnasta aidan molemmilta puolilta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Seurajoukkuevalmennuksen lisäksi Aravirta työskenteli Suomen miesten maajoukkueen apuvalmentajana vuosina 1993–97 ja päävalmentajana 1997–2003. Siinä pestissä oli opeteltava yhteispeliä median kanssa.

Hän siirtyi myöhemmin 2000-luvulla median palvelukseen toimittuaan MM-kisojen aikaan tv-kommentaattorina MTV:n ja Canal+:n leivissä.

Tampereen MM-turnausta "sohvalta ja tv-tuolista" seuraava Aravirta on kiinnittänyt huomiota tiedotusvälineiden tapaan tarttua pelin yksityiskohtiin.

– Media reagoi johonkin yksittäiseen juttuun äärettömän vahvasti. Kuitenkin asioita pitäisi aina tarkastella laajemmin, Aravirta sanoo ja antaa esimerkin:

– Jos NHL:n supertähti Mikko Rantanen pyyhkäisee jäällä niin sanotusti lumet kiekon päältä, tiedotusvälineissä ihmetellään heti, että mikä on, Aravirta kuvailee.

"En ole huolissani"

Siim Liivikiltä iso huomio Mikko Rantasesta – näkyykö maalittomuus? 1:10
C Moren asiantuntijalta Siim Liivikiltä iso huomio Mikko Rantasesta kesken Itävalta-ottelun – näkyykö maalittomuus?

MM-turnauksen avausmaaliaan odottavan, seitsemän syöttöpistettä rohmunneen Rantasen lasi voi olla puoliksi tyhjä, mutta toisaalta vähintään puoliksi täysi.

– En ole Mikon pelaamisesta ollenkaan huolissani. Hän on valmis ottamaan vastuuta. Mikko on luottamusta herättävä pelaaja, aina jalat maassa, Aravirta kertoo ja kiittelee viime kauden Stanley Cup -mestarin nurkumatonta työmoraalia.

Aravirta uskoo Leijonilla olevan saumaa MM-loppuotteluun saakka. Sitä ennen matkalla on muutama este.

– Jo MM-puolivälierä on periaatteessa finaalitasoinen peli.

Aravirta on huomannut, että hän nauttii jääkiekkopelistä enemmän nojatuolikatsojana kuin valmentajan tai tv-asiantuntijan roolissa.

– On mukavaa seurata prosessia, miltä peli näyttää ja miten se kehittyy, mihin juna menee. Se menee Suomen kannalta hyvään suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat