Mikko Koivulta avointa ylistystä SM-liigan yllätysfinalistille – "Kun miettii lähtökohtia…"

Pitkän linjan NHL-hyökkääjä ja Leijona-ikoni Mikko Koivu ei voi kuin myhäillä, kun hän puhuu SM-liigan yllätysfinalistista TPS:stä. 38-vuotias TPS-kasvatti on seurannut ilolla turkulaisjoukkueen otteita. Erityisesti seuran nuoriso-osasto kerää ylistystä Koivulta.

TPS kohtaa tänään perjantaina alkavassa finaalisarjassa runkosarjan voittajan Rauman Lukon. Pudotuspelimatkan varrella TPS on kaatanut sekä Pelicansin että yllättäen HIFK:n.

Koivu sai itse lähituntumaa TPS:n tämän kauden joukkueesta syksyllä.

– Pääsin harjoittelemaan heidän mukanaan ja pystyin sitä kautta tutustumaan pelaajiin. On ollut äärettömän hienoa nähdä se kehitys, mikä on tapahtunut kauden aikana, Koivu sanoo MTV Urheilulle.

– Varsinkin kun miettii niitä lähtökohtia, mistä kauteen lähdettiin ja sitä, että he ovat nyt finaalissa. Olen todella, todella iloinen heidän puolestaan, Koivu jatkaa.

Koivu viittaa lähtökohdilla siihen, miten vielä syksyllä TPS:n yllä oli isoja kysymysmerkkejä. Seuran peräsimeen oli saapunut Raimo Helminen, joka allekirjoitti vain yhden vuoden mittaisen sopimuksen.

Helmisen johdolla TPS on pelannut raikasta ja aktiivista jääkiekkoa.

– Pelaajien aitous on välittynyt ihan jo lyhyiden koosteidenkin kautta, Koivu sanoo vakuuttuneena.

– On ollut hienoa nähdä, miten omat kasvatit ovat nostaneet profiiliaan kauden aikana. Ja että miten he ovat jo nuorella iällä pystyneet kantamaan joukkueen finaaliin asti. Hienoja nuoria miehiä, Koivu kehuu.

SM-liigan finaaleissa mestariksi yltää kolmella voitolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja