Mikko Koivu jätti pelikentät – hyppää nyt täysin uudenlaiseen rooliin: "Hyvin erilaista, mihin on tottunut"

4:11
Videolla juttua C Moren MM-kisojen asiantuntijatiimistä.

Leijonien kevään 2011 MM-kultajoukkueen kippari Mikko Koivu hyppää nyt uudenlaisten tehtävien pariin. Tämän kevään MM-kisoissa hän ei ole yksi Suomen pelaajista. Hän on kyllä kameran edessä, tällä kertaa asiantuntijan roolissa. Koivu odottaa innolla täysin uudenlaista haastetta.

38-vuotias Koivu on osa C Moren kevään MM-kisojen asiantuntijatiimiä. Hänen lisäkseen mukana ovat muun muassa Olli Jokinen, Kari Jalonen, Sami Kapanen ja Lasse Kukkonen.

Asiantuntijoiden joukossa on iso läjä pitkän linjan huippupelaajia. Heistä Koivulla on tuorein tuntuma pelaajana olemiseen.

Hän edusti NHL-seura Columbus Blue Jacketsia vielä vuoden alkuvaiheilla.

– Lopettamisesta on niin vähän aikaa, että uskon pystyväni välittämään katsojille sitä fiilistä, mikä pelaajille tulee aina tietyissä tilanteissa. Ovat ne sitten ylä- tai alamäkiä. Uskon, että pystyn tuomaan katsojia entistä lähemmäs niitä tunteita, mitä turnauksen aikana koetaan ja eletään, Koivu sanoo uudesta asiantuntijapestistään MTV Urheilulle.

– Mielenkiintoinen haaste minulle. Täysin uudenlainen sellainen, Koivu jatkaa.

Pelaajaurallaan Koivu toimi pitkään NHL-seura Minnesota Wildin kapteenina. Täten hän tottui siihen, että televisiokamerat olivat hänen ympärillään voitettujen tai hävittyjen pelien jälkeen.

– Nyt kyseessä on täysin erilainen lähtökohta, mihin on tottunut pelaajana. Pelien aikana ajatus on kuitenkin täysin pelissä, ja haastattelut ovat osa sitä kokonaisuutta. Uskon, että ensimmäinen kerta jännittää ihan varmasti, kun mennään kameran eteen. Onneksi esimerkiksi asiantuntijatiimin kaikki jäsenet ovat tuttuja minulle peliajoilta. Se varmasti helpottaa, Koivu miettii.

Poikkeusajat

Koivu debytoi TV-tehtävissä Latviassa pelattavissa MM-kisoissa. Tämänkertainen turnaus on monella tavalla normaalista poikkeava.

Kisat käydään erittäin tiukkojen rajoitusten keskellä. Taustalla näkyy koronaviruspandemia, joka jyllää yhä muun muassa kisojen isäntämaassa Latviassa.

Koivu uskoo, että poikkeustilanne vaikuttaa pelaajien mietintäprosessiin, varsinkin kun kyseeseen tulevat NHL:ssä vakituisesti pelaavat pelaajat.

Mutta.

– Näen kuitenkin, että peli kehittää. Varsinkin nuoria pelaajia, jotka ovat kisoissa painetilanteen keskellä, Koivu pohtii, jatkaen:

– Vaikka fanit eivät olekaan katsomossa, niin esimerkiksi Leijonien joukkueessa jokainen varmasti tietää, miten paljon kisoja seurataan television välityksellä. Kyllä se painaa vaakakupissa.

– Nuo kisat tarjoavat sellaisia kokemuksia, mitä ei muualta saa. Nuo ovat ainutlaatuisia hetkiä meidän kiekkoilijoillemme, Koivu muistuttaa.

Tätä kautta Koivu uskookin, että suomalaiset NHL-pelaajat harkitsevat vakavasti kisoihin lähtöä.

– Jos terveys- ja sopimustilanteet ovat sillä mallilla, että voisi päästä mukaan, niin uskon kyllä, että tuo mahdollisuus menee kaiken muun edelle, Koivu näkee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja