Kari Jalonen palaa julkisuuteen, Olli Jokinen uuden ajan äärellä – Sami Kapanen hyppää poikkeukselliseen MM-arkeen

Video: Nämä hetket eivät unohdu: Leijonat valloitti sensaatiomaisen maailmanmestaruuden keväällä 2019.

C More julkaisi tänään torstaina jääkiekon kevään MM-kisojen asiantuntijatiiminsä. Mukana ovat muun muassa Mikko Koivu, Olli Jokinen, Kari Jalonen ja Sami Kapanen. Asiantuntijoista Jalonen on pitänyt tuoreeltaan sapattivapaata. Jokinen sen sijaan on hypännyt aivan uusien kuvioiden äärelle. Kapanen taas matkaa Latviaan, missä hän tutustuu lähietäisyydeltä MM-kisojen poikkeuksellisiin olosuhteisiin.

C Moren MM-kiekkotiimin studioasiantuntijoina toimivat Kari Jalonen, Olli Jokinen, Karri Kivi, Mikko Koivu, Lasse Kukkonen ja Tero Lehterä. Sami Kapanen puolestaan lähtee paikan päälle Riikaan.

Asiantuntijoista Kari Jalonen tuo studioon mukanaan muun muassa entisen Leijonien päävalmentajan opit ja kokemukset.

– Tässä on ollut vähän tämmöinen sapattivuosi menossa. Olen huilannut, vetänyt happea ja ollut poissa julkisuudesta. Samaan aikaan olen seurannut jääkiekkoa varmaan enemmän kuin koskaan. Studiossa on vähän kaiken suhteen tietotaitoa, näkemystä ja kokemusta. Yritän katsoa, että mikä se joukkueen henkinen tila on ja mihin suuntaan projekti etenee, Jalonen miettii asiantuntijatehtävistään.

Jalonen on päässyt jo aiemmin tekemään yhteistyötä useiden C Moren MM-kiekkoasiantuntijoiden kanssa. Jalonen muun muassa valmensi Mikko Koivua kevään 2016 MM-kisoissa Venäjällä, mistä mukaan tarttui hopeaa.

– Kyllä me yksi puolustuspään sentteri tähän tarvitaan. Olli hoitaa hyökkäyspäätä, Jalonen hymähtää Koivusta ja joukon useista ex-NHL-pelaajista.

Jalosen viittauksen kohteena oleva Jokinen on hypännyt tuoreeltaan täysin uudenlaisten kuvioiden pariin. Jokinen on aloittanut pestinsä SM-liigaseura Mikkelin Jukureiden päävalmentajana.

– Kaikki on lähtenyt oikein hyvin käyntiin. Olemme yrittäneet kotiutua uusiin ympyröihin. Mikkeliläiset ovat ottaneet hyvin vastaan. Kiva pieni kaupunki, Jokinen hymyilee Mikkelistä käsin.

Jokinen on ollut mukana C Moren MM-studiossa jo parina edellisenä keväänä. Tuore SM-liigaseuran päävalmentajan tehtävä ei häntä hidastele.

– Omana itsenä mennään, Jokinen kuittaa lähestymistavastaan.

Tällä kaudella C Moren SM-liigastudioissa asiantuntijatehtäviä hoitanut Sami Kapanen matkaa Latviaan, missä hän seuraa Leijonien otteita paikan päältä. Kapanen haistelee sitä, miten koronapandemian luomat poikkeusolosuhteet näkyvät kisa-arjessa ja miten ne heijastuvat pelaajiin.

– Tämä on vähän hyppy tuntemattomaan, Kapanen myöntää.

– Tarkoituksena on astua kuplameininkiin. Vierailen hallilla, mutta muuten yritän pysyä omissa oloissani ja yritän pitää yllä MM-kisakuplaa. On jännä nähdä, että millaisia tuntemuksia tulee, kun on vain itsekseen hotellihuoneessa ja poissa ulkomaailmasta. Sitä kautta pystyy hieman näkemään ja kokemaan sitä, että mitä kaikkea pelaajat joutuvat käymään läpi, kun he valmistautuvat MM-kisapeleihin, Kapanen avaa omaa lähestymistapaansa.

Jääkiekon MM-kisat alkavat 21. toukokuuta. Suomen ensimmäinen ottelu on ohjelmassa 22. päivä. Tuolloin vastaan asettuu Yhdysvallat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja