Mikko Koivu, Olli Jokinen ja tukku muita Leijonat-ikoneita! Tässä on C Moren MM-kisatiimi

C Moren jääkiekon miesten MM-kisojen asiantuntijatiimi on parasta A-luokkaa. Kaukaloissa ja studiovaloissa marinoidut asiantuntijat ennakoivat ja purkavat turnauksen käänteitä sekä sukeltavat Riian kisakuplan polttavimpiin aiheisiin. Kari Jalonen, Olli Jokinen, Sami Kapanen, Karri Kivi, Mikko Koivu, Lasse Kukkonen ja Tero Lehterä heittäytyvät pelille, kun Leijonat suuntaa Riian MM-kisoihin 21.5.–6.6. 

C Moren MM-kisojen asiantuntijatiimiä tähdittävät suomalaisille tutut kiekkopersoonat. Kookkaalla tiimillä riittääkin urakoitavaa: C More esittää kisojen aikana entistä enemmän studiollisia ottelulähetyksiä, yhteensä 19 ottelun ympärillä.

C Moren tiimin asiantuntijoita studiossa ovat Kari Jalonen, Olli Jokinen, Karri Kivi, Mikko Koivu, Lasse Kukkonen ja Tero Lehterä. Sami Kapanen puolestaan otti haasteen vastaan ja lähtee poikkeuksellisiin olosuhteisiin raportoimaan tapahtumia kisapaikalta Riiasta. 

Reilut kaksi kuukautta sitten pelaajauransa lopettanut legendaarinen leijonakapteeni Mikko Koivu hyppää kaukalosta lähes luistimet jalassa uusien haasteiden pariin.

– Uran päättämisen jälkeen sitä on ehtinyt miettiä jos kaikenlaista. Ihmisenä haluan ja kaipaan uusia haasteita, ja kun kysyttiin mukaan MM-asiantuntijatiimiin, niin se paketti kuulosti todella hyvältä. MM-tiimissä maajoukkueuralta ovat jo tuttuja kavereita Lasse, OJ ja Kojo, mutta nyt ollaan vaan kameran toisella puolella – eikä kaukalossa. Innolla lähden mukaan C Moren tiimiin, kertoo Koivu tunnelmistaan.

Ensimmäistä kertaa MM-jääkiekon pariin asiantuntijana sukeltaa Koivun lisäksi myös Kapanen sekä vuosi sitten pelaajauransa päättänyt Lasse Kukkonen, joka on lunastanut kauden aikana paikkansa kiekkoasiantuntijana C Moren Liiga-lähetyksissä.

Ottelustudioiden pääjuontajana on konkari Teemu Niikko yhdessä Minna Korkan kanssa. Jokaisena kisapäivänä MTV3:lla ja C Moressa seurattavan MM Extran pääjuontajana nähdään Liigan puolelta tuttu Suvi Puukangas

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Jo aiemmin tiedotettiin C Moren ja MTV3:n lähetysten selostajat. Pääselostajana C Moressa on Antero Mertaranta ja MTV3:lla Mika Saukkonen. Lisäksi selostuskaartiin kuuluvat tuttuun tapaan myös Teppo Laaksonen ja Julius Sorjonen. Uusina ääninä kuullaan myös Liiga-lähetyksistä tuttuja Jani Alkiota ja Aleksis Ärjeä. Ruotsinkielisestä selostuksesta MTV3-kanavalla vastaa yhteistyössä HBL:n kanssa Niclas Lönnqvist.

– Tätä voi ehdottomasti kutsua yhdeksi kaikkien aikojen MM-tiimeistä! Asiantuntijoidemme vankka kokemus sekä kaukalosta että valmentajan roolista on vertaansa vailla. Tiimimme seuraa tiiviisti Leijonien taivalta kisoissa ja purkaa vankalla osaamisellaan turnauksen tapahtumat, kuvaa MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

C Moren jääkiekon MM-kisojen studiotiimi

Asiantuntijat

Kari Jalonen
Ikoninen valmentaja Kari Jalonen tekee paluun C Moren MM-tiimiin. Jalonen on toiminut myös Leijonien valmentajana vuosina 2014–2016. Viimeisellä kaudellaan hän johdatti Leijonat MM-hopealle.

Olli Jokinen
Jukurien päävalmentajana toukokuun alussa aloittanut Olli Jokinen on pelaajaurallaan tienannut yhdeksän arvokisamitalia ja pelannut jopa yli 1 200 NHL-ottelua. Olli Jokinen nähtiin myös vuoden 2019 C Moren MM-tiimissä.

Sami Kapanen
C Moren Liiga-tiimistäkin tuttu Sami Kapanen on vuoden 1995 maailmanmestareita, minkä lisäksi hänen mittava NHL-uransa kattoi yli 800 ottelua. Kapanen matkustaa intoa puhkuen Leijonien tavoin Riian kisapaikalle, ja raportoi poikkeuksellisten kisajärjestelyiden etenemisestä sekä välittää tunnelmat suoraan kisa-areenalta.

Karri Kivi
Karri Kivi on vuoden 2016 nuorten Leijonien MM-kultavalmentaja. Huippuvalmentaja on tuttu vuosien varrelta myös C Moren jääkiekkoasiantuntijana ja kommentaattorina niin MM-jääkiekon kuin Liigankin parista.

Mikko Koivu
Mittavan pelaajauransa helmikuussa päättänyt Mikko Koivu saa tulikasteensa asiantuntijana heti kovassa paikassa MM-kisoissa. Yhteensä kuudet MM-kisat pelannut Koivu voitti myös kapteenina MM-kultaa vuonna 2011 ja pelasi 11 kautta NHL:ssä Minnesota Wildin kapteenina.

Lasse Kukkonen
Viime kauden päätteeksi luistimet naulaan laittaneen Lasse Kukkosen palkintokaapista löytyy mm. vuoden 2011 MM-kulta sekä lukuisia MM- ja olympiamitaleita. Entinen Leijona-kapteeni liittyi C Moren Liiga-tiimin asiantuntijaksi viime syksynä.

Tero Lehterä
Mittavan pelaajauran tehnyt vuoden 1995 MM-kultaleijona Tero Lehterä on jälleen mukana C Moren MM-tiimissä. Viimevuodet valmentajan tehtäviin keskittynyt Lehterä on myös raudanluja asiantuntija, jonka vahvuuksiin kuuluvat erityisesti pelille heittäytyminen ja pienet nyanssit. 

Juontajat

Teemu Niikko
MM-kisojen konkarilla Teemu Niikolla on edessään 14. jääkiekon MM-kisat juontajan tehtävissä. Studiolähetysten pääjuontaja on tuttu myös Liiga-studioista.

Minna Korkka
Muun muassa SM-liigatuotannoissa ja Pyeongchangin olympiakiekon studiokokoonpanossa mukana ollut Minna Korkka on C Moren kiekkostudioiden toinen juontaja.

Suvi Puukangas
Liiga-studioiden juontajana tuttu Suvi Puukangas on myös pitkän linjan toimittaja. Ensimmäistä kertaa MM-kiekon pariin hyppäävä Puukangas nähdään MM Extran pääjuontajana.

Lue myös:

    Uusimmat