Mikaelin riistakameraan tallentui hauska näky: "Kyllähän siinä hymy levisi naamalle"

1:36

Alun perin varkaita valvomaan asetettu riistakamera on ikuistanut upeita lähikuvia linnuista Alavetelissä, Pohjanmaalla.

Katso myös yllä olevalta videolta, millaisia petoja Pentin riistakameraan on tallentunut!

Kun Mikael Saarukka alkoi katsoa Alivetelissä omalle metsätontilleen asettamansa riistakameran kuvia, sai mies hieraista kerran jos toisenkin silmiään.

Kameran pieneltä näytöltä ei meinannut ensin erottaa, mitä kamera oli onnistunut tallentamaan, mutta kuvien lisääminen tietokoneelle paljasti lopulta kuvauskohteen.

Saarukan riistakamera oli tallentanut huikean lähikuvan tiaisesta.

– Kyllähän siinä hymy levisi naamalle. Tiainen oli ilmeisesti peilannut itseään kameran linssiin, se näki siitä itsensä, Saarukka kertoo MTV Lifestylelle.

Tarkkasilmäiset linnut olivat huomanneet kameran linssin siitä huolimatta, että harmaa kamera sulautuu varsin hyvin koivun runkoon, johon se on kiinnitetty.

Luonto lähellä sydäntä

Saarukan mukaan kamera asennettiin ensin valvontakameratarkoituksessa metsäpalstalle, sillä Saarukan mailla on käynyt puuvarkaita aiemminkin.

Luonnossa viihtyvän eläkeläisen mukaan alueen eläinten seuraaminen kameran avulla on myös mielenkiintoista. Riistakameraan onkin tallentunut tiaisten lisäksi myös kuvia metsäpeuroista ja hirvistä.

– Tykkään luonnosta ja metsäneläimistä. En metsästä, mutta omaakin metsää on jonkin verran ja lasten kanssa ollaan aina liikuttu metsässä retkillä ja sienestetty, hän kertoo.

Korjattu 3.9. klo 9.16 lintulaji talitintistä tiaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja