Mies soitti kerta toisensa jälkeen hätäkeskukseen olemattomista aseella uhkailijoista – tuomioksi 20 päivän vankilareissu

Hätäkeskukseen soitetuista puheluista lähes puolet on turhia – uusi järjestelmä takaa tasapuolisemmin apua 3:38
Hätäkeskukseen soitetuista puheluista lähes puolet on turhia.

Mies tuomittiin lyhyeen, mutta ehdottomaan vankeusrangaistukseen turhista hätäkeskuspuheluista, jotka johtivat kolmeen poliisioperaatioon Helsingissä.

Mies oli tuomion perusteella aloittanut toimintansa vuoden 2019 maaliskuussa, kun hän oli ilmoittanut toisen henkilön uhanneen häntä aseella malmilaisravintola Crazy Horsessa. Paikalle saapui poliisipartio, joka totesi, että sen enempää uhkailijaa kuin miestäkään ei ollut paikalla.

Ilmoitti kahdesti aseistautuneensa itse

Mies tarttui aiheetta puhelimeen jälleen toukokuussa, tällä kertaa ilmoittaen ampuvansa kaikki ravintola Kaivohuoneen asiakkaat, jos häntä ei päästetä sieltä pois.

Poliisipartio saapui paikalle vain todetakseen, että mies ei ollut tosissaan eikä hänellä ollut ampuma-asetta tai muuta vahingoittamiseen soveltuvaa esinettä.

Kolmas turha hätäpuhelu tapahtui lokakuussa. Mies soitti hätäkeskukseen ja ilmoitti nimisensä miehen pitävän hallussaan ampuma-asetta Jakomäen ostoskeskusken läheisyydessä.

Paikalle saapui poliisipartio toteamaan jälleen ilmoituksen perättömäksi. Poliisit ottivat miehen kiinni turvallisuustarkastusta varten, jolloin mies harasi vastaan ja rimpuili niin, että poliisin piti raudoittaa hänet. Siltikin mies yritti yhä vääntää itsensä irti tilanteesta.

Kertoi turhautuneensa päästyään vankilasta

Mies tunnusti teot. Hän kertoi tehneensä teot vankilasta vapautumisen jälkeen turhautumisen takia. Miehellä oli kontollaan useita aiempia rikoksia, joista oli määrätty ehdotonta vankeutta.

Vuonna 1992 syntynyt mies tuomittiin kolmestä perättömästä vaarailmoituksesta ja yhdestä haitanteosta virkamiehelle 20 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen, jossa oli alentavasti huomioitu hänen aikaisempi tuomionsa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat