Humalaisen miehen Pariisin-matka tyssäsi Helsinki-Vantaan lentokentälle – ei muistanut tekemäänsä pommiuhkausta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan vuonna 2017 erittäin päihtynyt mies oli soittanut perättömän pommiuhkauksen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Hän kiisti asian oikeudessa, koska ei muistanut puhelua.

Käräjäoikeuden tiedoista ilmenee, että mies oli saapunut Helsinki-Vantaan lentokentälle, mutta hänen pääsynsä Pariisin lennolle evättiin. Mies oli soittanut kännykästään hätäkeskukseen ja ilmoittanut, että Pariisin lennolla on pommi.

Mies kiisti syyllistyneensä perättömään vaarailmoitukseen, sillä oli menettänyt muistinsa päihtymistilan vuoksi. Hänen mielestään on mahdollista, että joku muu on soittanut hänen puhelimestaan hätäkeskukseen.

Käräjäoikeus ei kuitenkaan niellyt miehen selitystä.

Puhelu kuunneltiin oikeudessa

Hätäkeskukseen soitettu puhelu paikantui Helsinki-Vantaan lentokentälle miehen omistamaan matkapuhelinliittymään. Puhelinnumero oli myös sama, mitä mies oli käyttänyt varatessaan Pariisin lennon, johon uhkaus kohdistui.

Puhelun tallenne myös kuunneltiin oikeudessa, ja siitä on pääteltävissä soittajan olevan päihtynyt mieshenkilö.

– Edellä selostetuista seikoista ei ole mahdollista tulla muuhun järkevään johtopäätökseen kuin siihen, että [syytetty] on tehnyt perättömän vaarailmoituksen, käräjäoikeuden tuomiossa todetaan.

Oikeuden mukaan se, että tapauksessa on olemassa muita mahdollisia tapahtumankulkuja ei yksin synnytä varteenotettavaa epäilyä syyllisyydestä. Mies tuomittiin 40 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan tarkoittaa noin 1 200 euroa.   

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja