"Jossain ulosottovirastolla pamahtaa ja siinä voi useampi henkilö mennä": Miehen pommiuhkaus viranomaisille johti tuomioon

Mies tuomittiin viime vuoden elokuussa Kuopiossa tekemästään perättömästä pommi-ilmoituksesta sakkoihin. Tuomion antoi Pohjois-Karjalan käräjäoikeus aiemmin tässä kuussa.

Mies oli käynyt puhelinkeskustelua ulosottomiehen kanssa, ja oli puhelun yhteydessä ilmoittanut, että "jossain ulosottovirastolla pamahtaa ja siinä voi useampi henkilö mennä" ja, että "hänelle tapahtuvilla asioilla ei olisi väliä, mikäli hänen tekonsa aiheuttaisi uhreja".

Mies kiisti syytteet, mutta kertoi, ettei tarkemmin muistanut keskustelun sisältöä, vaikka saattoikin jotain pommista sanoa.

Puhelun toinen osapuoli kertoi miehen olleen jo aiemmin aggressiivinen ulosoton henkilökuntaa kohtaan, ja tämän käytöstä kuvailtiin poikkeukselliseksi. Poliisilta pyydettiin sittemmin virka-apua ulosottomenettelyn turvaamiseksi.

Vuonna 1958 syntynyt mies tuomittiin 30 päiväsakon rangaistukseen perättömästä vaarailmoituksesta, joka tiesi hänelle 180 euron seuraamusta.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja