Mies lainasi kämppiksen höylää parranajoon – varoittaa nyt viheliäisestä seurauksesta

Nick Holterman, 24, lainasi kämppiksensä partaterää ja sai antibioottiresistentin bakteerin leukaansa.

Kalifornialainen Nick Holterman, 24, valistaa kansalaisia hygieniavälineiden jakamisen vaaroista. Huhtikuussa 2021 Nick lainasi kämppiksensä partaterää, josta sai inhan bakteerin kasvoihinsa. Nick on jakanut kokemustaan TIkTok-videoissa, kertoo New York Post.

Ei tarkistanut, kenen kylpyhuoneesta löytynyt partaterä on

Nick oli käyttänyt löytämäänsä partaterää ajaakseen sängen leuastaan. Nick kertoo jakavansa "lähes kaiken" huonetoverinsa kanssa, minkä lisäksi hänellä oli kiire. Siksi hän ei varsinaisesti tarkistanut, kenen kylpyhuoneesta löytynyt partaterä on.

Oireet alkavat

Muutamaa päivää myöhemmin Nick alkoi tuntea olonsa sairaaksi: häntä paleli ja hänen ruumistaan särki, minkä lisäksi hänen kurkkunsa oli hirvittävän kipeä. Leukaan ilmestyi reikämäisiä pisteitä, jotka paisuivat suuriksi ruviksi.

– Sain syviä märkärakkuloita ja haavaumia pitkin leukaani, hän kuvailee.

Antibiootit eivät auttaneet

Nick hakeutui lääkäriin, joka määräsi antibiootteja. Ne eivät auttaneet. Leuan paiseet paitsi jäivät, myös kasvoivat. Lääkitystä vaihdettiin, mutta se ei leukaa parantanut.

– Leukaani ilmestyi uusia, syvempiä haavaumia. Muistakaa, että koko ajan ne kutisivat, se oli polttavaa, punaista kutinaa, jollaista koskaan en ole tuntenut, mies kuvailee Buzzfeedille.

Nick paljasti yleisön pyynnöstä leukansa. Video ei välttämättä sovi herkimmille katsojille. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

A-streptokokki on yleinen bakteeri, joka voi aiheuttaa esimerkiksi angiinan tai tulirokon, mutta myös vakavampia ja jopa kuolemaan johtavia tauteja. Vakavien tautimuotojen vuoksi A-streptokokkia kutsutaan myös "lihansyöjäbakteeriksi" ja "tappajabakteeriksi".

Lue myös: Tappajabakteeri voi romahduttaa terveyden jo tunneissa – tunnista oireet ajoissa: "Tärkein hälytysmerkki"

Nick ramppasi lääkärissä ja kysyi apua myös tuntemaltaan lääkäriltä. 

Lopulta diagnoosiin päästiin: Nickillä oli mahdollisesti joko stafylokokin tai A-streptokokin aiheuttama märkärupi leuassaan. Se on tavallisesti pienten lasten tauti, joka leviää kosketustartunnalla. Nickin infektion kuitenkin aiheutti jokin tavallisille antibiooteille resistentti kanta.

Sai lopulta toimivat lääkkeet

Miehen onneksi hän sai lopulta lääkesekoituksen, joka tepsi – siitä huolimatta, että lääkkeet tekivät hänet todella huonovointiseksi.

Nick jakaa tietoa tapauksesta TikTokissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Nick jakoi kuvia leuastaan. Kuvat eivät välttämättä sovellu herkimmille katsojille. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

TikTokissa Nick muistutti ihmisiä siitä, ettei partateriä koskaan saa jakaa, koska niistä voi saada antibioottiresistentin bakteerin. Hän kertoo tehneensä videon hetken mielijohteesta nähtyään toisen videon, jolla nainen muistelee partaterän lainaamista.

– Se on todella kivulias, vuotaa märkää koko ajan, antibiootit aiheuttavat kahden viikon ummetuksen, ja jos ne eivät toimi, kuolet, Nick kuvaili kokemustaan videollaan.

Yhden miehen "kansanvalistuskampanjasta" saattaa jopa olla hyötyä, sillä lähes kymmenen miljoonaa katsojaa on jo nähnyt Nickin autossaan nauhoittaman tietoiskun!

Katso myös: Tunnista streptokokki ajoissa! Vuoden 2019 video kertoo, miten:

Tunnista streptokokki ajoissa 6:51

Lue myös:

    Uusimmat