Heather, 46, päätyi käteen tulleen haavan takia 65 päiväksi sairaalaan: "Ajattelin, että se oli ehkä osunut johonkin"

Mies sai lemmikkikoiralta vakavan infektion, menetti molemmat jalkansa 1:40
Videolla kerrotaan miehestä, joka sai tulehduksen koiran puremasta.

Nainen oli kuolla lihaa syövän bakteerin takia. Tapauksesta uutisoi muun muassa australialainen 7 News -sivusto.

Joulukuisena aamuna vuonna 2017 Havaijilla Yhdysvalloissa asuva Heather Harbottle, 46, heräsi kovaan kädessä tuntuvaan kipuun. Hänellä oli ollut takana jo kaksi vaikeaa yötä pahenevan käsikivun takia.

Koska Heather perheineen oli juuri muuttanut uuteen asuntoon ja muuttolaatikoiden purkaminen oli kesken, hän ajatteli, että pikkusormi oli vain venähtänyt tai mennyt sijoiltaan.

– Pikkusormen ja nimettömän välissä oli haava, joten ajattelin, että se oli ehkä osunut johonkin tai jotain, Heather kertoo.

Heather päätti levätä sillä välin, kun muut veivät tavaroita vanhasta asunnosta uuteen. Sormessa oleva haava näytti alkaneen tulehtua ja Heatherin käsi oli alkanut turvota.

Heatherille oli kehittynyt verenmyrkytys

Samana iltana Heatherille nousi kuume ja jos hän liikutti kättään, siihen sattui todella paljon. Aikaisin seuraavana aamuna perhe vei hänet Hilo Medical Centre -lääkärikeskukseen.

Lääkärissä kävi ilmi, että Heather oli saanut bakteerin, joka oli aiheuttanut verenmyrkytyksen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Munuaiseni olivat pettämässä. Infektio oli jo alkanut levitä kyynärpäästä kohti sydäntä, Heather kertoi.

– Olin sellaisessa tilassa, että kehoni oli niin kipeä ja ikään kuin sammumassa. Infektio oli niin paha, että muistan vain hyvin vähän siitä, mitä tapahtui sen jälkeen, kun minut oli viety kiireesti hoidettavaksi ja ennen kuin heräsin teho-osastolla.

Syynä nekrotisoiva faskiitti

Heatherilla todettiin nekrotisoiva faskiitti. Se on harvinainen, mutta hengenvaarallinen pehmytkudosten ja lihasten kuolioon johtava bakteeritulehdus. Siitä on käytetty myös nimitystä lihansyöjäbakteeri.

Heather kertoi, että hän oli melkein kuolla verenmyrkytykseen. Hetken oli olemassa vaara, että hänen kätensä pitäisi amputoida, jos infektiota ei oltaisi pystytty hoitamaan. Bakteeri oli jo edennyt jänteitä pitkin ja saavuttanut kainalon.

Hänen kudoksestaan otettiin näyte ja hän sai lukuisia antibiootteja. Lääkkeet tehosivat. Joka kolmas päivä haavasta poistettiin vaurioitunutta kudosta.

Paise lykkäsi ihosiirrännäisleikkausta

Kun iho oli tullut hieman terveemmäksi, Heatherille määrättiin tehtäväksi ihosiirrännäisoperaatio. Hänelle kehittyi kuitenkin paise juuri ennen kuin leikkaus oli tarkoitus tehdä.

Heather piti siirtää ilmateitse toiseen sairaalaan, jossa hänen kyynärvarteensa ja nimettömäänsä tehtiin toinen leikkaus. Tammikuussa 2018 hänelle tehtiin korjaava operaatio, jossa nivusista otettiin tervettä ihokudosta, joka siirrettiin hänen käteensä.

Toipuminen edelleen kesken

Heather kertoi olleensa sairaalassa yhteensä 65 päivää. Kaikki päättyi onnellisesti, sillä hän alkoi parantua.

– Käyn edelleen toimintaterapiassa ja yritän kovasti saada sormeni taas kunnolla toimimaan.

Käden toimintaongelmat ovat vaikeuttaneet monia asioita. Se on kuitenkin pitänyt vain hyväksyä.

– Ne ovat ne pienet asiat, kuten jonkin kiertäminen auki. Minulle kehittyi myös jäätynyt olkapää, joten pelkästään pukeutuminen tai tukan laittaminen ponnarille on vaikeaa. Mutta sitä mukautuu ja opettelee jonkin toisen tavan.

Heather on onnellinen siitä, että kaikki on kuitenkin ohi ja hän on päässyt takaisin tyttärensä luo.

– Olen onnellinen ja siunattu, kun saan olla täällä.

Heather kertoo, että jos hänelle ei olisi noussut kuumetta, hän ei olisi osannut ihmetellä, mitä oli tekeillä. Hän on nyt alkanut pitää hanskoja käsissään tehdessään jotain käsillään, etenkin ulkona.

Lue myös:

    Uusimmat