Lihansyöjäbakteeri vei puolet naisen kasvoista: "Minulle sanottiin, ettei minua voi palkata, koska pelottaisin asiakkaita"

Mies sai lemmikkikoiralta vakavan infektion, menetti molemmat jalkansa 1:40
Mies sai lemmikkikoiralta vakavan infektion: Amerikkalainen Greg sai vakavan tulehduksen Capnocytophaga canimorsus -bakteerista, jota löytyy yleensä koirien syljestä.

Irlantilainen Janine menetti osan kasvoistaan lihansyöjäbakteerille jo lapsena. – Hain kerran työtä pikaruokalassa ollessani 16-vuotias, ja minut käännytettiin pois ja minulle sanottiin, ettei minua voisi palkata, koska pelottaisin tai loukkaisin asiakkaita, hän kuvaa.

Irlantilainen Janine Violet Light on joutunut kärsimään vuosia kiusaamisesta. 35-vuotias Janine menetti osan kasvoistaan, kun niin sanottu lihansyöjäbakteeri tuhosi niistä suuren osan hänen ollessaan lapsi, kertoo The Sun.

Nekrotisoiva faskiitti tuhosi kasvojen toisen puolen

Nekrotisoiva faskiitti iski Janineen toisen sairauden vanavedessä. Vain kahden vuoden iässä Janine sairastui leukemiaan, ja jossakin vaiheessa syöpähoitojen aikana hän sai lihansyöjäbakteerin.

Janinen joukkorahoitussivun mukaan aluksi poskessa oli vain pieni, punainen piste. Bakteeri ehti tehdä suurta tuhoa Janinen kasvoissa ennen kuin se saatiin hallintaan.

– Olen sulkenut suuren osan siitä pois mielestäni, muistan oikeastaan vain leikkaukset. Ensimmäinen tehtiin, kun olin viisi, Janine kuvailee.

Janine 2019. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Kokenut aikuisena rankinta kiusaamista

Janinella on kaksi lasta, mutta suhde näiden isän kanssa päätyi eroon. Jo 11 vuotta hänen rinnallaan on kuitenkin kulkenut Matthew Light, 44. Pari avioitui vuonna 2019.

Vaikka Janinella on ystäviä ja rakkaita ympärillään, kaikki eivät kuitenkaan osaa suhtautua hänen vammaansa asiallisesti. Janinen mukaan häntä kiusattiin kouluaikanakin jonkin verran, mutta pahinta häirintää hän on kokenut aikuisena. Häntä haukutaan paitsi netissä, myös esimerkiksi kadulla kulkiessaan.

– Viimeisimpänä minua on verrattu [Notre Damen kellonsoittaja] Quasimodoon, Janine sanoo.

"Minulle sanottiin, ettei minua voi palkata, koska pelottaisin asiakkaita"

Vuosien kiusaaminen on saanut Janinen uskomaan, ettei hän ole arvokas. Janine ei kulje ulkona ilman kuulokkeita, ja työn saaminen on ollut vaikeaa.

– Hain kerran työtä pikaruokalassa ollessani 16-vuotias, ja minut käännytettiin pois ja minulle sanottiin, ettei minua voi palkata, koska pelottaisin tai loukkaisin asiakkaita, Janine kuvaa.

Janine hääpäivänään. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Toivoo pääsevänsä leikkaukseen, joka auttaisi hymyilemään

Janine on jo leikattu kymmeniä kertoja. Tästä huolimatta hän ei voi sulkea toista silmäänsä tai kykene syömään kaikkia ruokia. Janinella on jäljellä vain osa hampaista, sillä bakteeri vaikutti myös hänen ikeniinsä.

Nyt Janine toivoisikin pääsevänsä vielä yhteen leikkaukseen, joka voisi auttaa sekä ulkonäön että fyysisten haasteiden kanssa: korjausleikkauksen avulla hän voisi esimerkiksi hymyillä ja räpyttää molempia silmiään.

"Olisi unelmien täyttymys saada kokea, että oikeasti kuulun tänne"

Janine kerääkin joukkorahoituskampanjan avulla rahaa voidakseen matkustaa Yhdysvaltoihin valitsemansa spesialistin luo.

– Olisi unelmien täyttymys saada kokea, että oikeasti kuulun tänne [maailmaan], ja leikkauksen ansiosta voisin kävellä kiusaajieni ohi ilman, että he haukkuvat minua ja saavat oloni arvottomaksi, Janine sanoo.

Lähteet: Thesun.co.uk, Gofundme.com/Bring Janine to Detroit

Lue myös:

    Uusimmat