Mies kuvasi matkavlogia autossaan, kun yhtäkkiä pelkääjän paikalle putosi kotka – kuumottava tilanne tallentui kameraan!

Loukkaantunut kotka lensi sisälle miehen liikkuvaan autoon kesken matkavlogin kuvauksen.

Yhdysvalloissa nykyään asuva Renante Balbuena, 33, oli lomailemassa kotimaassaan Filippiineillä. Kuten moni muukin nuori aikuinen, halusi hän dokumentoida matkansa eri vaiheita kameralle.

Kesken kuvausten ja auton ajon pelkääjän paikalle kuitenkin putosi avoimesta ikkunasta valtava ruskea otus. Tarkemmin tutkittuaan Renantalle selvisi, että otus oli lintu, mahdollisesti jokin kotka. Tilanteesta uutisoi myös Daily Mail

– Olin asentanut GoProni auton sisälle ja olin juuri kertaamassa lomani tapahtumia, kun lintu rysähti sisälle autoon, Renante kertoo.

Voit katsoa artikkelin videolta Renanten vlogiin tallentuneen hämmentävän tilanteen.

Loukkaantunut kotka

Hetken lintua kauhisteltuaan ja pällisteltyään Renante huomasi, että lintu oli loukkaantunut. Mies järkeili, että todennäköisesti lintu pelkäsi häntä enemmän kuin hän sitä.

– Minulla kesti tajuta, että miksi ihmeessä lintu lensi sisälle autooni, Renante päivittelee.

Loukkaantumisen Renante huomasi siitä, että autonpenkille valui verta. Linnun vasen siipi oli pahasti loukkaantunut, ja siitä oli pudonnut runsaasti suuria sulkia.  

– Suljin ikkunan, jotta se ei loukkaisi itseään enempää. Nappasin pyyhkeen takapenkiltä ja kiedoin sen linnun ympärille, mies kertaa tapahtumia.

Hän asetti linnun jalkojensa väliin ja ajoi takaisin majoituspaikkaansa. Hän otti yhteyttä filippiiniläiseen serkkuunsa, joka on ammatiltaan eläinlääkäri.

– Serkkuni kirjoitti sille pari reseptiä. Sitten yritin puhdistaa linnun haavan ja ruokkia sitä, Renante kertoo.

Renante kertoo, ettei tiedä paljoa eläimistä, mutta epäili, että jokin oli purrut lintua. Hän keskittyi hoitamaan loukkaantunutta lintua seuraavan parin päivän ajan. Hän syötti sille kalaa, hedelmiä ja jopa lihaa. Lopulta lintu näytti saavan ruokahalunsa takaisin ja alkoi syödä, mitä Renante oli sille tarjonnut.

– Selvitin, että lintu on filippiiniläinen harjakotka. Se on rauhoitettu laji ja se pitää päästää takaisin luontoon, Renante kertoo.

Merkki paremmista ajoista?

 Neljä päivää intensiivisen hoidon jälkeen kotka oli valmis palaamaan takaisin luontoon.

– Kihlattuni auttoi minua kuvaamaan linnun vapautuksen, hän kertoo.

Linnun paluusta luontoon voi myös katsoa artikkelin yllä olevan videon lopusta.

Renante kertoo, että linnun vapautus oli hänelle syvällinen ja tunteellinen kokemus.

– Tunsin kylmiä väreitä linnun lentäessä pois, hän kertoo.

Hän kertoo, että hänellä on ollut runsaasti haasteita elämässään ja uskoo, että kotka oli merkki siitä, että asiat ovat menossa parempaan suuntaan.

– Isäni ja pikkusiskoni menehtyivät vuonna 2019 ja muutin sen jälkeen Filippiineiltä Yhdysvaltoihin aloittaakseni uuden elämän. Työskentelen seitsemänä päivänä viikosta auttaakseni taloudellisesti Filippiineille jäänyttä perhettäni.

Lähteet: Kameraone ja Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat