Brett huomasi valkopäämerikotkan joutuneen veden varaan – hurja pelastusoperaatio kuvattiin videolle: "Tajusin, että se oli pulassa"

Rosan Kiivi-papukaija sanoo"päivää" 0:15
Rosan papukaijalla on asiaa. Katso hilpeä video!

Kanadalaismies pelasti valkopäämerikotkan merihädästä Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä, kertoo New York Post.

Calgarylainen Brett Bacon oli veneilemässä kumppaninsa Lindsayn ja pariskunnan vauvan kanssa Windermere-järvellä Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa 4. heinäkuuta. Yhtäkkiä he huomasivat, että nuori valkopäämerikotka oli jäänyt veden varaan.

– Kun menimme lähemmäs, se yritti lentää pois, mutta ei päässyt ylös vedestä. Tajusin, että se oli pulassa.

Pelastivat linnun vedestä

Brett ajoi veneen lähemmäs lintua ja yritti vetää sen pois vedestä. Ensimmäinen yritys meni mönkään, mutta toisella kerralla hän onnistui. Lindsay kuvasi samaan aikaan videota pelastusoperaatiosta.

– Sain vedettyä sen veneeseen ja pidin siitä kiinni. Se piti minusta tiukasti kiinni ja upotti kyntensä hihojeni läpi käsiini. 

Videolla kuuluu, miten Brett parkaisee kun lintu tarrasi kiinni hänen käsivarteensa. Sitten kotka näytti rauhoittuvan. Vauvalle se ei tehnyt mitään.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Brett ja Lindsay ajoivat veneen takaisin noin kilometrin päässä olevaan rantaan. 

– Se vain seisoi siinä väristen. Toivottavasti se sai lämmiteltyä hieman.

Brett kertoo, että eläinsuojeluviranomaiset olivat ottaneet kotkan haltuunsa. He aikoivat viedä sen pois Winderemere-järveltä ja vapauttaa takaisin luontoon. Brett kertoi, että hänet on kutsuttu katsomaan, kun lintu päästetään matkoihinsa.

Symbolinen ele Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä

Koska pelastuspäivä sattui olevaan myös Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä, monet mediatalot kiinnostuivat videosta. Valkopäämerikotka on nimittäin Yhdysvaltain kansallislintu. Tapauksen sanottiin olevan ”mitä amerikkalaisin teko”.

Brett tajusi asian herätessään seuraavaa aamuna. Hän häkeltyi saamastaan huomiosta.

– Äitini sanat kuvasivat tilannetta parhaiten: koko homma lähti niin hyvin lentoon, koska sillä ei ollut mitään tekemistä maailman tai koronaviruksen kanssa. Kyse oli vain siitä, että joku pelasti eläimen ja olen iloinen, että sain olla tässä mukana, hän pohtii.

Lähteet: Nypost.com, Cbc.ca,

Lue myös:

    Uusimmat