Mies käyttäytyi epäilyttävästi rajanylityspaikalla – tullimiehet löysivät housujen taskuista eläviä käärmeitä

Mies käyttäytyi rajanylityspaikalla kummasti – tullimiehet löysivät jotain hurjaa taskuista 0:28
Tämä mies yritti salakuljettaa 14 elävää käärmettä taskuissaan.

Kiinassa sijaitsevan Futianin sataman tullityöntekijät saivat todistaa hyvin erikoislaatuista salakuljetusyritystä.

Eläviä käärmeitä salakuljettanut mies jäi kiinni Futianin satamassa yrittäessään ylittää Kiinan ja Hong Kongin rajaa 4. elokuuta. Epäilyttävästi käyttäytyneen miehen hallusta löydettiin 14 elävää käärmettä, jotka mies oli yrittänyt piilottaa housunsa taskuihin.

Raporttien mukaan tulliviranomaiset Kiinan puolella huomasivat rajaa ylittävän miehen käyttäytyvän hermostuneesti ja välttelevän katsetta. Viranomaiset vetivät kyseisen miehen sivuun ja tutkivat tämän matkatavarat. 

Tullin videomateriaalista näkyy mustiin pukeutunut mies valkoisessa lippalakissa. Hermostuneen miehen kädet hamuavat jatkuvasti housun taskuja. Voit katsoa materiaalin yllä olevalta videolta.

Sukkiin sullottuja käärmeitä

Lähemmässä tarkastelussa kuitenkin selvisi, että miehen housujen taskuihin oli laskostettu 14 elävää käärmettä, jotka oli piilotettu sukkiin ja sukkahousuihin.

Kolme käärmettä oli lajiltaan Afrikassa luonnonvaraisena eläviä kuningaspythoneita. Ne ovat uhanalaisuusluokitukseltaan Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n punaisessa listassa Near Threatened eli silmälläpidettävä laji.

Kuningaspytonia kutsutaan myös nimellä pallopyton. Nimitys viittaa käärmeen tapaan kietoutua palloksi stressaantuneena tai uhattuna. Videomateriaalin perusteella käärmeet olivat hyvin tiukassa pallossa.

Viranomaiset eivät ole antaneet tietoja siitä, millaisia seurauksia käärmeiden salakuljetusyrityksellä miehelle on. 

Kiinan lain mukaan maahan ja sieltä pois kuljetettavat eläimet on ensin asetettava karanteeniin ja viranomaisten tarkastettaviksi haitallisten vieraslajien estämiseksi ja ekologisen turvallisuuden suojelemiseksi.

Lähde: Kameraone

Lue myös:

    Uusimmat