Mies houkutteli naisen ulos tupakalle – sanoi "anteeksi", ja aloitti silmittömän puukotuksen

Mies houkutteli entisen seurustelukumppaninsa ansaan ja puukotti tätä 19 kertaa. Nainen selvisi rajusta väkivallasta hengissä vain sattuman kaupalla.

Järkyttävä rikos tapahtui Kotkassa viime toukokuussa.

Nainen vietti asunnossaan iltaa ystäviensä kanssa, kun hänen entinen seurustelukumppaninsa ilmestyi yllättäen hänen ulko-ovelleen. Mies oli rikkonut naisen rapun alaoven ja päässyt tällä keinolla pahaa aavistamattoman uhrinsa oven taakse.

Kun 24-vuotias mies huomasi, että naisella oli vieraita, hän pyysi tätä tupakalle ulos. Kun kaksikko pääsi ulos, poliisi ilmaantui paikalle selvittelemään rapunoven rikkoutumista ja kysyi heidän henkilötietonsa.

Poliisin poistuttua paikalta kaksikko jatkoi keskusteluaan. Naisen mukaan tunnelma oli rauhallinen ja hän ottikin vitsinä, kun mies ilmoitti tulleensa tappamaan naisen.

Mies sepusti tarinan, jonka mukaan nainen olisi velkaa jollekulle ja miehelle olisi maksettu naisen tappamisesta. Mies kertoi naiselle, ettei aikonut kuitenkaan tappaa naista, eikä nainenkaan ottanut koko juttua vakavasti.

19 teräaseen iskua

Osapuolet polttelivat vielä tupakat ja jatkoivat jutustelua. Mies kertoi suhteestaan tyttöystäväänsä.

Sitten nainen päätti palata omien ystäviensä luokse asuntoonsa ja kääntyi lähteäkseen. Samassa mies tempaisi puukon esiin ja hyökkäsi hänen kimppuunsa.

– Anteeksi, mies totesi ja alkoi puukottaa naista takaapäin.

Nainen tappeli kaikin voimin puukottajaansa vastaan, rimpuili, vääntyili ja väisteli iskuja. Hänen mielestään mies yritti viiltää hänen kurkkunsa auki.

Turun Nummen murhan yrityksen kohteeksi joutunut nainen selvisi hengissä tekeytymällä kuolleeksi 9:31
Turussa murhan yrityksen kohteeksi kesällä 2021 joutunut nainen selvisi hengissä tekeytymällä kuolleeksi.

Lopulta mies sai naisen kaadettua maahan ja nainen näki puukon nousevan yläpuolellaan. Samassa naapurin huuto sai miehen keskeyttämään silmittömän väkivallan ja säntäämään karkuun.

Nainen sai väkivallanteossa vakavia vammoja, muiden muassa keuhkovamman, leikkaushoitoa vaativan murtumavamman ja valtimovamman. Osa vammoista saattaa jättää uhrille pysyviä rajoitteita.

Lääkärin mukaan uhrista löytyi 19 teräaseen vammaa, jotka oli tehty viiltämällä tai pistämällä. Osa vammoista oli kaulalla.

Vetosi uhoamiseen

Mies kiisti poliisikuulusteluista puukottaneensa koskaan ketään. Hänen mukaansa poliisi epäili teosta väärää henkilöä ja puukottaja oli joku aivan toinen henkilö.

Esitutkinnassa selvisi kuitenkin, että uhri oli ilmeisesti hakattu porukalla kerran ennen puukotusta ja tällöin puukottaja oli ollut paikalla.

Vajaa viikko ennen puukotusta mies ja hänen tyttöystävänsä olivat käyneet keskustelua uhrista. Tyttöystävä oli ollut vihainen naiselle siitä, että tämä yritti hänen mukaansa udella heidän suhteestaan ja "leuhki", että oli saanut heidät eroamaan.

– Ni mul oo sille mitää muuta ku lyijyy antaa, mies vastasi tyttöystävälleen.

– Jos se äpärä onnistuu pilaa enää yhtään mitään, ni tiedän ainakin missä se akka viettää loppu elämänsä, tyttöystävä sanoi.

– Ja ei mee enää uhoomisest. Luulis, et ku on hakkautettu pari kertaa, ni olis fiksumpi, mut vituuut... tähän auts enää muuta ku lopetus, mies vastasi.

Oikeudessa mies yllättäen perui esitutkinnassa kertomansa ja myönsi puukottaneensa ex-kumppaniaan. Hän kertoi, että hänen ja uhrin aiemman suhteen paljastuminen hänen nykyiselle tyttöystävälleen oli johtanut riitoihin.

Mies väitti vain uhonneensa viesteissä ilman sen kummempaa tarkoitusta.

Ehdotonta vankeutta

Tapahtumapäivänä mies kertoi saaneensa päähänsä mennä jututtamaan ex-kumppaniaan. Mies kertoi, että naisen ivallinen käytös oli saanut hänen päreensä palamaan, varsinkin kun nainen oli pilkannut häntä.

Siksi hän päätyi puukottamaan ja viiltelemään naista. Miehen oman kertoman mukaan hän ei käyttänyt teossa voimaa, vaan lyönnit olivat kontrolloituja. Hänen tarkoituksenaan ei ollut tappaa, vaan aiheuttaa naiselle kipua.

Mies kertoi lopettaneensa, kun koki naisen saaneen tarpeekseen (puukosta).

Kymenlaakson käräjäoikeus ei miehen puheita uskonut. Oikeuden mukaan nainen selvisi hengissä ainoastaan siksi, että taisteli vastaan ja väisteli iskuja. Oli pelkkää sattuman kauppaa, etteivät iskut osuneet isoihin verisuoniin uhrin kaulalla ja ylävartalossa.

Puukottaja lopetti vasta, kun sivullinen puuttui tekoon.

Lisäksi teko oli oikeuden mukaan suunnitelmallinen ja raaka. Kymenlaakson käräjäoikeus katsoi 24-vuotiaan Eetu Aleksi Laakkosen syylliseksi murhan yritykseen ja määräsi hänet kahdeksaksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Oikeus määräsi tuomitun maksamaan uhrilleen yhteensä 21 000 euroa kärsimys- ja haittakorvauksia.

Oikeus passitti miehen vankilaan.

Rikospaikka vieraili Pekka Katajan kotona – näin väkivaltainen hyökkäys kesällä 2020 tapahtui 11:03
Videolla murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja näyttää ensimmäistä kertaa, miten hyökkäys tapahtui.

Lue myös:

    Uusimmat