Äiti yritti tappaa lapsensa ja itsensä Tammelassa vuonna 2017 sytyttämällä kodin tuleen – "Olosuhteet huomioon ottaen äiti muistaa liian vähän"

Äiti yritti tappaa lapsensa ja itsensä Tammelassa vuonna 2017 2:05
Äiti yritti surmata perheensä Tammelassa vuonna 2017: Katso videolta missä teko tapahtui

Forssan lähellä Tammelassa tapahtui perhesurman yritys helmikuussa 2017. Äiti yritti tappaa kolme lastaan ja itsensä sytyttämällä perheen omakotitalon tuleen. 

Hätäkeskus sai 20. helmikuuta 2017 kello 6.25 ilmoituksen, jonka mukaan Tammelassa paloi 200-neliöinen omakotitalo. Soittaja oli perheen vanhin poika.

Nukkumassa olleet lapset heräsivät savuun ja tulipalon ääniin. Useita pelastuslaitoksen yksiköitä lähti heti paikalle ja perillä selvisi, että talo oli ilmiliekeissä. Asukkaat olivat jo päässeet pihalle.

Perheen vanhin poika, 17-vuotias, auttoi kummatkin siskonsa ulos talosta ja palasi sen jälkeen alakertaan pelastamaan äitinsä.

Lapset soittivat myös apua paikalle.

– Kyllä siellä hätää tuli, mutta kuitenkin he pystyivät sen asian esittämään ja kertomaan mitä siellä on tapahtunut ja toimimaan hätäkeskuksen ohjeiden mukaan. Heidän toimintansa oli harkittua ja johdonmukaista, rikoskomisario Lalli Jylhä Hämeen poliisilaitokselta kertoo.

Tutkittiin aluksi murhan yrityksinä

Jutun tutkinnassa tuli hyvin nopeasti ilmi seikkoja, joiden takia poliisi alkoi epäillä rikosta. Tekoa tutkittiin aluksi murhan yrityksinä. 

– Äidin kertomukset olivat hyvin rikkonaiset. Tutkijalle jäi sellainen olo, että olosuhteet huomioon ottaen hän muistaa liian vähän, eli jättää jotain kertomatta, Jylhä kertoo.

Äiti tuomittiin tapon yrityksistä ja tuhotyöstä seitsemän vuoden vankeuteen.

Mitä muuta poliisitutkinnassa selvisi ja mikä oli teon motiivi? Katso koko Rikospaikan juttu täältä:

Äiti yritti tappaa lapsensa ja itsensä Tammelassa vuonna 2017 - sytytti perheen omakotitalon tuleen 10:00

Lue myös:

    Uusimmat