Mustasukkainen mies jahtasi ex-kumppaniaan puolen Suomen halki, kiilasi kovassa vauhdissa ojaan ja puukotti

Oikeus on tuominnut murhan yrityksestä miehen, joka kiilasi ex-puolisonsa auton tieltä kahdeksankympin vauhdissa ja puukotti tätä sen jälkeen. Mies oli uhannut naisen henkeä toistuvasti ja asentanut tämän autoon seurantalaitteen. 

Rikokset tapahtuivat Jyväskylässä viime kesäkuussa. 

Oikeuden mukaan 35-vuotias mies oli asentanut entisen avopuolisonsa autoon seurantalaitteen päivää ennen veritekoja. Mies lähti seuraamaan naista huoltoasemalta ja puski autollaan tämän autoa sillä seurauksella, että naisen auto suistui vastaantulevan liikenteen kaistan yli ja ulos tieltä.

Turma-autossa matkusti myös naisen uusi mieskumppani.

Kun 35-vuotias sai auton suistettua tieltä, hän pysäköi oman autonsa sen perään ja lähti veitsen kanssa selvittelemään välejään. Mies juoksi ensin entisen avokumppaninsa uuden miehen perässä veistään heilutellen, kääntyi sitten takaisin ja puukotti ex-puolisoaan isokokoisella leipäveitsellä neljästi ylävartaloon.

Tämän jälkeen hän kaahasi rikospaikalta karkuun lähes 200 kilometrin tuntivauhtia.

Useita lähestymiskiellon rikkomisia

Veriteon taustalla olivat pariskunnan pitkään kestäneet riidat, jotka koskivat heidän parisuhteensa kiemuroita. Lopulta nainen halusi erota, mitä mies ei hyväksynyt.

Mies käytti jatkuvien yhteydenottojen tekosyynä pariskunnan yhteistä lasta. Nainen haki miestä vastaan lähestymiskiellon, mitä mies rikkoi jatkuvasti.

Mies uhkasi naisen henkeä toistuvasti vuoden 2023 aikana. Lopulta hän seurasi naista pääkaupunkiseudulta Keski-Suomeen toteuttaakseen tekonsa.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen murhan yrityksen lisäksi useista lähestymiskiellon rikkomisista  ja ex-puolisoonsa kohdistuvista pahoinpitelyistä.

Esimerkiksi murhan yritystä edeltävänä päivänä mies oli lyönyt ja potkinut naista sekä kaasuttanut tämän kasvoille pippurikaasua.

Miestä epäillään kuudesta murhan yrityksestä Huittisissa 1:31
Huittisissa epäillään miestä kuudesta murhan yrityksestä.

Mies kiisti pääosan syytteistä

Mies kiisti syytteet pääosin. 

Miehen mukaan hänellä ei ollut tappamistarkoitusta, eikä hän ollut ennen tapahtunutta toistuvasti uhannut naisen henkeä. Hän myös kiistää, että teko olisi ollut vakaasti harkittu tai että sen motiivina olisi ollut mustasukkaisuus tai kosto.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen murhan yrityksestä ja yhteensä 16 muusta lievemmästä rikoksesta 9,5 vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Oikeus määräsi tuomitun pidettäväksi edelleen vangittuna.

Mies joutuu maksamaan ex-puolisolleen yhteensä 17 800 kärsimys- ja haittakorvauksia.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat