Miestä epäillään kuudesta murhan yrityksestä Huittisissa – KRP: Ampui kaksi laukausta kohti poliiseja

Miestä epäillään kuudesta murhan yrityksestä Satakunnassa Huittisissa, tiedottaa keskusrikospoliisi.

Poliisi kertoo tapahtumien saaneen alkunsa, kun poliisi oli noutamassa henkilöä, joka kieltäytyi yhteistyöstä. Poliisin lähestyessä miestä tämä ampui kaksi laukausta, jotka poliisin käsityksen mukaan oli kohdistettu poliisiin. 

Rikosten epäilty tekoaika on tiistai 19. syyskuuta. Ilta-Sanomien mukaan mies on 40-vuotias.

Tilanteessa epäillään konkreettisesti vaarantuneen lähellä olleiden kuuden poliisin henki ja terveys. Laukausten jälkeen epäilty luopui aseistaan, eikä tehnyt enempää vastarintaa, tiedotteessa kirjoitetaan.

Poliisi ei käyttänyt tilanteessa asetta, eikä tapahtumista aiheutunut sivullisille vaaraa. Tilanteessa ei aiheutunut vakavia fyysisiä vammoja kellekään.

Epäilty vangittu

Epäilty on vangittu todennäköisin syin rikoksista epäiltynä. Poliisi on takavarikoinut miehen teossa käyttämät aseet.

Rikoskomisario Matti Airaksinen kertoo MTV Uutisille, että mieheltä takavarikoitiin kaksi ampuma-asetta ja aseiden ammuksia.

STT:n tietojen mukaan nelikymppisellä epäillyllä on aiempaa rikostaustaa. Hänet on aiemmin tuomittu muun muassa törkeästä vapaudenriistosta.

Vaasan hovioikeuden mukaan epäilty oli yhdessä toisen miehen kanssa pakottanut sattumalta tapaamansa kaksi miestä kuljettamaan heidät paikkakunnalta toiselle. Tehostaakseen vaatimustaan he olivat oikeuden mukaan uhanneet miehiä pesäpallomailalla ja patukalla.

Lisäksi nyt vangittu mies oli automatkan aikana ottanut esille pistoolimallisen esineen ja molemmat olivat puhuneet hakkaamisesta ja mahdollisesti ampumisesta, tuomiossa sanotaan.

Satakunnan Kansan mukaan mies on tuomittu aiemmin Säkylän torilla tapahtuneesta poikkeuksellisesta auton ja kuskin kaappaustapauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat