Miehet viettävät 7 tuntia vuodessa vessassa saadakseen omaa rauhaa – ja paetakseen kotitöitä

2:16

Kylpyhuonetarvikkeita myyvän Pebble Greyn tekemässä kyselyssä selvisi, että miehet ajattelevat hotelli helpotuksen auttavan niin fyysiseen kuin psyykkiseenkin hätään. Kyselytutkimuksesta kertovat muun muassa brittimediat Independent sekä Mirror.

VIDEO: Ylhäällä vai alhaalla? Tämä on vessanpöntön kannen oikea asento.

Kolmannes brittimiehistä piiloutuu silloin tällöin kylpyhuoneeseen saadakseen ”rauhaa ja hiljaisuutta”. Tästä syystä vessakäynnit venähtävät niin, että keskiverto mies viettää aikaansa pöntöllä piileskellen jopa seitsemän tuntia vuodessa.

Asia selviää yli 1000 miehen vessakäyttäytymistä kartoittaneesta haastattelututkimuksesta.

Keino kotitöiden välttelyyn ja rauhan löytämiseen 

Tutkijoiden mukaan pääsyy kylpyhuoneessa piilottelulle oli kotitöiden välttely sekä mahdollisuus käyttää puhelinta rauhassa – vaikka puhelinta ei todellakaan kannattaisi vessassa käyttää.

Miehet kertoivat, että keskimäärin yksi kymmenestä vessasessiosta päättyy häiriöön, jonka aiheuttaja oli tavallisesti kumppani tai lapsi.

– Jokainen tarvitsee hieman aikaa itselleen – joko arvioidakseen elämäänsä tai ollakseen omassa rauhassaan, sanoo Pebble Greyn tiedottaja brittimedioiden mukaan.

– Kylpyhuone näyttää olevan paras paikka näille hetkille. Se on turvapaikka, jossa voimme eristäytyä hetkellisesti ulkomaailmasta.

Ainoa keino saada omaa aikaa 

Neljännes miehistä kertoi, etteivät he tiedä, kuinka selviäisivät ilman kylpyhuoneeseen suunnattuja pakoretkiä. Kolmannes kertoi vessaan lukittautumisen olevan ainoa keino saada itselleen omaa aikaa, jonka moni koki olevan kortilla. Neljännes miehistä koki, etteivät heidän kumppaninsa tajunneet, kuinka kiireistä heidän elämänsä oli.

Vessassa ei vain tuijoteltu kaakeleita. Miehistä 14 prosenttia kertoi säilöneensä vessaan lehtiä, kirjoja ja jopa ruokaa.

Myös naiset piilottelevat vessassa 

OnePoll-markkinatutkimusyrityksen teettämän kyselyn mukaan vessapiilottelu ei ole vain miehille ominainen käyttäytymistapa. Gallupiin vastanneista tuhannesta naisesta yli viidennes kuvaili kylpyhuoneen olevan paikka, johon paeta ja saada paljon kaivattua rauhaa.

Miesten vessakäyttäytymistä tutkineen Pebble Greyn tiedottaja valitteleekin, että ihmisten omaa rauhaa ei enää näytetä kunnioitettavan – edes vessareissun ajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja