Mies ei osallistu kotitöihin – mikä neuvoksi? Supermutsi vastaa

Lapsiperhearjen koulima terveydenhoitajaäiti, Supermutsi, vastaa vanhempia askarruttaviin lapsiin, perhe-elämään tai parisuhteeseen liittyviin kysymyksiin ammattitaidolla maalaisjärkeä ja huumoria unohtamatta.

Yllä olevalla videolla vinkki siivousrutiinin aloittamiseksi. 

Kysymys: Voiko miehen kanssa enää elää, jollei osallistu kotitöihin? kyselee nimimerkki Milja.

Supermutsin vastaus: Siis mieskö ei osallistu kotitöihin? Kysymys on siinä mielessä kinkkinen, että sitä pitää tarkastella monesta eri kulmasta. Pitäisikö toiselta vaatia omatoimisuutta vai jaksaisiko asiasta toistuvasti muistuttaa? Suoraan sanottuna, menkööt muualle asumaan, jollei toimettomuuden vuoksi hoida omaa osuuttaan. Naiset eivät ole mitään palvelijoita, eikä kotitöitä voi muutenkaan sälyttää vain toisen osapuolen niskoille.

Vai olisiko laiskuuden sijaan taustalla sittenkin se, että mies ei uskalla tehdä kotitöitä, koska luulee tekevänsä ne `väärin`. Entä mikä on oma osuutesi tässä yhtälössä? Teetkö asiat toisen puolesta jo ennen kuin mies edes ajattelee aloittavansa mitään kotihommia? Suosittelisin suoraan puhumista ja pyytämistä, sillä edelleenkään kukaan ei osaa lukea ajatuksia.

Vaikka roolitamme askareita kotona tahtoen tai tahtomatta, niin fakta on se, että jokaisen siellä asuvan on tehtävä jotain. Jopa lasten. Meillä kaikilla on eri käsityksemme siitä, mikä on tasa-arvoista, ja toisinaan ne arvot ovat törmäyskurssilla. Toisille riittää vähempi osallistuminen, mutta joka tapauksessa vastuuta pitää jakaa. Pitää kuitenkin huomata, että parisuhteessa roolit muovautuvat ja elävät ajan myötä. Mikä riitti ennen ei välttämättä riitä enää tai päinvastoin.

Pelkään, että ärsytyksesi patoutuu ja nousee aika-ajoin esiin, ja kohta parisuhteenne on solmussa, jollette saa keskustelemalla ratkaistua tätä asiaa, joka selkeästi painaa mieltäsi. Mikäli ette pääse yhteisymmärrykseen, niin lopulta voit vain kysyä itseltäsi, jaksatko odottaa vai olisiko helpompi asua yksin?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja