Miehen suolisto "räjähti" – lääkärit muistuttavat, että pitkäaikainen ummetus tulee hoitaa ajoissa

0:26

Pitkään ummetuksesta kärsinyt mies koki vakavia kipuja saapuessaan sairaalaan. Kävi ilmi, että hänellä oli harvinainen suolistosairaus. 

Video: Kohdunkaulan syöpä vaanii nuoria naisia – isoimmalta riskitekijältä ei välty juuri kukaan!

24-vuotias brittimies päätyi varoittavaksi esimerkiksi suolisto-ongelmiensa vuoksi. Lääkärit päättivät varoittaa muita, kun nuoren miehen suolisto "räjähti", kertoo Ars Technica. Hänestä kirjoitettiin tapauskuvaus BMJ Case Reports -julkaisuun.

Mies koki vakavia kipuja ja oli tuskin tajuissaan. Hän kärsi huonosti tunnetusta suolisto-ongelmasta, megakoolonista, jossa paksusuoli on laajentunut. Tilan vuoksi suolisto laajenee, vaikka tukosta ei ole.

Tilan vuoksi 24-vuotiaan suoli oli niin täynnä ulostetta, että se repesi.

Ummetus oli vaivannut jo kauan

Miehen sairauteen ei löytynyt tarkkaa syytä, mutta hän oli kärsinyt ummetuksesta kauan. Lääkäriin hän hakeutui lopulta vatsakivun ja viikon ajan vaivanneen ripulin vuoksi.

Miehen vatsa oli turvonnut, arka ja suolistoäänet olivat hiljaisia. Hän sai lääkkeitä, muta palasi kaksi päivää myöhemmin entistä tuskaisempana.

Kävi ilmi, että hänen suolensa oli revennyt; tilan vuoksi miehen munuaiset alkoivat pettää. 24-vuotias kiidätettiin leikkaukseen.

"On tärkeää harkita aikaista kirurgista operaatiota"

Lääkäreiden mukaan paine voi saada suolen repeämään, ja hoitoon tulekin hakeutua ajoissa. Jos ummetus siis vaivaa jatkuvasti, älä aikaile!

Tilaa voi hoitaa peräruiskeilla, laksatiiveilla ja ruokavaliolla.

– Jos nämä metodit eivät auta, on tärkeää harkita aikaista kirurgista operaatiota, lääkärit toteavat raportissa.

Julkaisussa ei kerrottu, miten mies toipui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja