Microsoft julkisti päivitetyt Surface Pro 6, Surface Laptop 2 ja Surface Studio 2 -tietokoneet

Microsoft on julkistanut hienoisesti päivitetyt versiot kannettavista Surface Pro ja Surface Laptop -tietokoneistaan. Lisäksi Microsoft päivitti myös Surface Studio -all-in-one-pöytätietokoneensa.

Microsoft palauttaa uuden Surface Pron myötä jälleen numeron mallisarjaan, sillä Surface Pro 4:tä seuranneen pelkän Surface Pron jälkeen vuorossa on nyt Surface Pro 6.

Sekä uusi Surface Pro 6 että Surface Laptop 2 tulevat saataville myös mustana värivaihtoehtona toisin kuin edeltäjänsä. Uutuuksissa on kyse pitkälti suorittimen ja muun sisäisen tekniikan päivittämisestä modernimmaksi ja uutta mustaa väriä lukuun ottamatta ulkoiset muutokset ovat vähissä tai lähes olemattomia. Microsoft ei edelleenkään ole varustanut uutuuksiaan USB-C-liitännöillä, vaan jatkaa edelleen vain perinteisin USB-A-liitännöin, Mini DisplayPort -näyttöliitännällä sekä Surface Connect -latausliitännällä.

Uutuuksien euromääräisiä hintoja ei ole vielä vahvistettu. Ensimmäisillä markkinoilla Surface Laptop 2:n ja Surface Pro 6:n toimitukset käynnistyvät jo 16. lokakuuta, mutta Suomessa odotus on vielä paljon pidempi. Microsoftin mukaan kaikki kolme uutuutta - Surface Pro 6, Surface Laptop 2 ja Surface Studio 2 - tulevat Suomessa saataville vasta vuoden 2019 aikana, ja lisätietoja kerrotaan myöhemmin.

Uusi Surface Laptop 2

Alkuperäisen Surface Laptopin tavoin Microsoftin päivitetyn kannettavan Surface Laptop 2 -tietokoneen suurin ulkoinen erikoisuus on näppäimistön ympäryksen alcantara-pinta. Runko on edelleen alumiinia.

Edullisimmassakin uudessa Surface Laptop 2:ssa on Intelin neliytiminen Core i5-8250U -suoritin 1,6 gigahertsin peruskellotaajuudella ja 3,6 gigahertsin Turbo-kellotaajuudella, 8 gigatavun RAM-muistilla sekä 128 gigatavun SSD-tallennusmuistilla.

Edeltävä alkuperäinen Surface Laptop oli saatavilla kaksiytimisin suorittimin sekä alkaen 4 gigatavun RAM-muistilla.

Uudessa Surface Laptop 2:ssa on edelleen 13,5 tuuman kosketusnäyttö 3:2-kuvasuhteella ja 2256×1504 pikselin tarkkuudella. Microsoft kertoo parantaneensa tietokoneen näppäimistöä hiljaisemmaksi kuin edeltäjässä.

Päivitettyjen suoritinten myötä Surface Laptop 2 on aiempaa jopa 85 prosenttia suorituskykyisempi. Akunkesto kuitenkin yltää yhä jopa 14,5 tuntiin.

Uusi Surface Pro 6

Surface Pro 6 on uusin versio Microsoftin hybridilaitteesta, joka koostuu näyttöosasta sekä erillisestä, liitettävästä näppäimistökuoresta.

Uutuutena myös Surface Pro 6 on saatavissa neliytimisellä suorittimella. Lisäksi parhaimmillaan Surface Pro 6:n saa varustettua 16 gigatavulla RAM-muistia ja 1 teratavun SSD-tallennusmuistilla.

Microsoftin mukaan uusi Surface Pro 6 tarjoaa edeltäjäänsä nähden jopa 67 prosenttia enemmän suorituskykyä. Tehokkaammat suorittimet ovat vaatineet laitteen jäähdytyksen suunnittelun uudelleen.

Uudenkin Surface Pro 6:n näytön koko on 12,3 tuumaa ja tarkkuus 2736×1824 pikseliä. Muun muassa näytön kontrastia Microsoft kertoo kuitenkin parannetun. Akunkestoksi Microsoft mainitsi yhä 13,5 tuntia.

Uusi Surface Studio 2

Microsoftin all-in-one-pöytätietokone Surface Studio 2 saa myös tekniikkapäivityksen. Uutuus on luonnollisesti toistaiseksi tehokkain Surface-laite.

Uuden NVIDIAn Pascal-grafiikkasuorittimen voimin grafiikkasuorituskyky on kasvanut jopa 50 prosentilla. Alkuperäisessä Surface Studiossa suorittimet olivat Intelin 6. sukupolven malleja, ja nyt uudessa siirrytään yhden sukupolven yli suoraan 8. sukupolveen.

28 tuuman näytöllä edelleen varustettu Surface Studio 2 on säädettävissä alkuperäisen tavoin eri käyttöasentoihin portaattomasti säätyvän jalustan ansiosta.

Näyttöä on myös Surface Studio 2:ssa parannettu. Se on 38 prosenttia aiempaa kirkkaampi ja kontrastisuhde on 22 prosenttia parempi.

SSD-tallennusmuistia Surface Studio 2:een saa jopa 2 teratavua. Aiemmasta poiketen tarjolla ei ole enää kiintolevyn ja SSD-tallennusmuistin yhdistävää hybriditallennusmuistivaihtoehtoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja